15 Temmuz 2012 13:45

İsrailli gösterici kendini yaktı

CUMARTESİ günü Tel Aviv’de düzenlenen protesto gösterisi esnasında 57 yaşındaki Moshe Silman kendini yaktı. Haaretz ajansı tarafından bildirildiğine göre, üzerine benzin döken çaresiz göstericinin vücudunun yüzde 90’ı yanmış durumda. Göstericinin dün sabah erken saatlerde Sheba hastanesine kaldırıldığ

İsrailli gösterici kendini yaktı
Paylaş

CUMARTESİ günü Tel Aviv’de düzenlenen protesto gösterisi esnasında 57 yaşındaki Moshe Silman kendini yaktı. Haaretz ajansı tarafından bildirildiğine göre, üzerine benzin döken çaresiz göstericinin vücudunun yüzde 90’ı yanmış durumda. Göstericinin dün sabah erken saatlerde Sheba hastanesine kaldırıldığı bildirildi.
Kurban, yazdığı notta İsrail’in ondan çok şey çaldığını ve onu çaresiz bıraktığını belirtti. Yöneticilerin fakirden alıp zengine verdiğini, kira ve ilaç masraflarını karşılayamadığını, 46 yaşına değin askerliğini tamamladıktan sonra da orduya hizmet ettiğini belirten kurban evsiz kalmak istemediği için bu protestoyu gerçekleştirdiğini yazdı.
Cumartesi günü işgal bölgelerinde binlerce insan gösterilere katılmış, geçen yıl düzenlenen sosyal adalet protestolarının birinci yılını anmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kendi yurttaşıyla barışmayan dışarıyla da barışamaz

SONRAKİ HABER

HAS Parti ‘AKP ile bütünleşme’yi görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...