16 Temmuz 2017 22:29

Avrupa'da at eti operasyonunda 65 kişi gözaltına alındı

Avrupa'da piyasaya tonlarca at eti sürmekle suçlanan 65 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Hollandalı bir işadamı tutuklandı.

Paylaş

Avrupa polisinin aylardır sürdürdüğü operasyonla piyasaya tonlarca at eti sürmekle suçlanan 65 kişi gözaltına alındı. Açıklama, operasyonu 8 ülke polisi ile koordinasyon halinde yürüten Europol tarafından yapıldı. İspanya'da 65 kişinin gözaltına alındığını; hayvan istismarı, belge sahteciliği, halk sağlığına karşı suçlar, kara para aklama ve suç örgütü kurma gibi suçlamalar yöneltildiği belirtildi.

Operasyon Belçika, Fransa, İtalya, Portekiz, Romanya, İsviçre ve Birleşik Krallık ile koordineli olarak gerçekleştirildi. Portekiz ve İspanya'dan temin edilen atların mezbahanelerde kesilerek sahte belgelerle gıda şirketlerine satıldığı belirtildi.

2013'te İrlanda yetkilileri, dondurulmuş fast food ürünlerinde atlarda kullanılan bir ilaç tespit etmiş, araştırmalar sonucunda çok sayıda at eti içeren karışıma rastlanmıştı. Operasyonda sona gelindiğini belirten yetkililer İspanya'da 65 kişinin gözaltına alındığı, nisan ayında ise örgütün önemli isimlerinden olduğu ifade edilen Hollandalı bir iş adamının tutuklandığını belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zombi filmlerinin yönetmeni George Romero yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Birleşen işçilerin yenilmediği Form Ambalaj grevinde görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...