16 Temmuz 2017 16:29

Kolombiya kültürü Bomontiada’da

Bomontiada'da, 25-30 Temmuz arasında ücretsiz düzenlenecek film gösterimleri, dans şovları ve fotoğraf sergisi ile Kolombiya kültürü tanıtılacak.

Paylaş

Bomontiada'da, 25-30 Temmuz tarihleri arasında “Kolombiya Festivali” düzenleniyor. Tamamı ücretsiz gerçekleşecek film gösterimleri, dans şovları ve fotoğraf sergisi ile Kolombiya kültürü İstanbul’a Bomontiada’ya taşınacak. Ayrıca katılımcılar, 29 Temmuz tarihinde kurulacak stant ile festivalde birbirinden farklı Kolombiya meyveleri ile tanışacak.

FİLM GÖSTERİMLERİ

Festivalde gösterilecek filmler son 10 yılda yükselişe geçen Kolombiya sinemasının dikkat çeken yapımları arasından seçildi. “Gabo: The Magic of Reality”, “The Wind Journeys”, Land and Shade”, Embrace of Serpent” festivalin ilk 4 günü 25-28 Temmuz tarihleri arasında saat 21.30’da bomontiada avluda gösterilecek.

FOTOĞRAF SERGİSİ

Kolombiyalı mimar, fotoğrafçı ve film yapımcısı Nicolás Van Hemelryck’in Amazon Ormanları’nın eşsiz güzelliğini gösteren “Amazing Amazon” adlı fotoğraf sergisi festival boyunca her gün Bomontiada Alt’ta saat 19.30’da başlayacak. Hemelryck’in Amazon nehrinden Alp dağlarına olan 5 aylık bisiklet yolculuğu sırasında çektiği bu fotoğraflar bölgenin kendine has hayvanlarını, bitki örtüsünü ve doğal güzelliklerini gözler önüne seriyor.

PERFORMANS

Kolombiya’nın en yetenekli dansçılarından oluşan Colombian All Star Dance Company’nin sergileyeceği akrobatik-salsa performansı 29 Temmuz Cumartesi saat 21.30’da, 30 Temmuz Pazar ise 17.00’de Bomontiada avluda yapılacak. Bugüne kadar yetmişin üzerinde ülkede performans sergileyen Colombian All Star Dance, dünyada salsa şovları konusunda en büyük dans gruplarından biri sayılıyor. Kolombiya salsa tekniğinin akrobasi ile buluştuğu şovları ile ekip, Kolombiya ritimlerini Bomontiada’ya taşıyacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Londra’daki asitli saldırılar tartışılıyor

SONRAKİ HABER

Çankaya Belediyesi Açık Hava Sinema Günleri başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...