16 Temmuz 2017 13:48

Güvenlik görevlileri 13 gündür Sio Otomotiv’ önünde 

Sendikalı oldukları için işten atılan taşeron şirkete bağlı güvelik görevlileri 13 gündür Sio Otomotiv önünde direniyor.

Paylaş

Çorlu’daki Sio Otomotiv’de taşeron şirket DAG Güvenliğe bağlı olarak çalışan ve “Taşeron sistemini yıkacağız” kampanyası başlatarak, DİSK/Güvenlik-Sen’e üye oldukları için işten atılan 3 güvenlik görevlisi 13 gündür Sio Otomotiv önünde direniyor. Geçtiğimiz Cuma günü bir basın açıklaması yapan işçiler taleplerinin karşılanmasını istedi. Öte yandan hem kendi sendikalarından hem de fabrikada örgütlü olan Birleşik Metal-İş’ten de destek bulamadıklarından yakındı.

Basın açıklamasını okuyan atılan işçilerden Uluç Gavazoğlu, “İki gün gündüz iki gün gece olmak üzere günde 12 saat çalışıyoruz, sigorta primlerimiz eksik yatırılıyor, çoğu zaman maaşlarımız geç yatırılıyor, güvenlik harici iş yaptırılıyor” diye yaşadıkları sorunları anlattı. Bu sorunların taşeron sisteminin dayattığı sorunlar olduğunu dile getiren Gavazoğlu şöyle devam etti: “Sendikamızın genel başkanı ve iki yöneticisi, sendika üyesi iki kişi hakkında sosyal medya paylaşımı üzerinden savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yola çıkarken DİSK’e bağlı bir sendikaya üye olduğumuz için Sio Otomotiv’de örgütlü olan Birleşik Metal-İş Trakya şubesinden destek alacağımızı sanıyorduk. Ama şubeyi karşımızda bulduk. Kendi üyeleri içinde hakkımızda karalamalarda bulunduğunu öğrendik” dedi. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Regas’tan, Paramaz’a ve Deniz’e…

SONRAKİ HABER

Yaşlı kadını darbeden maskeli hırsız 'polis' çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...