16 Temmuz 2017 13:03

Gülmen ve Özakça için bir araya geldiler

İnsan hakları savunucuları 130 gündür açlık grevinde olan tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Beşiktaş Kartal Heykeli’nde bir araya geldi.

Paylaş

İnsan hakları savunucuları 130 gündür açlık grevinde olan tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Beşiktaş Kartal Heykeli’nde bir araya geldi.

İnsan hakları savunucuları açlık grevleri 130 gündür açlık grevinde olan tutuklu Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Beşiktaş Kartal Heykeli’nde bir araya geldi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP), İstanbul Tabip Odası ve Cumartesi Anneleri’nin destek verdiği eylemde, “Yaşamı savunuyoruz” yazılı pankart açıldı. Eylemde kurumlar adına ortak açıklamayı yapan Mine Nazari, son bir yılda demokrasi ve insan hakları alanında çok karanlık bir süreç yaşandığına dikkat çekti. Nazari, “Gazeteler, televizyonlar kapatılmış, muhalif her türlü ses susturulmuş, binlerce akademisyen, yüz binlerce kamu ekmekçisi işsiz bırakılmıştır. Hak savunucuları dahi asılsız suçlamalarla muhatap kılınmış, gözaltına alınmış ve yer yer tutuklanmıştır. Hukuk ayaklar altındadır, hak arama yolları kapatılmış, adalet yaşamsal bir talep haline gelmiştir” diyerek, kazanılmış demokratik hakların gasp edildiğini aktardı. (İstanbul/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

‘Cezaevinde darp ve ölüm tehdidi’ iddiası

SONRAKİ HABER

Tarım işçisi kadınlar, 50 lira için günde 12 saat çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...