16 Temmuz 2017 12:33

Diyarbakır’daki emekçilerden ihraçlara tepki

Son yayınlanan KHK ile yaşanan ihraçlara ilişkin KESK Diyarbakır Şubeler Platformu basın açıklaması düzenledi.

Paylaş

Son yayınlanan 692 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) yaşanan ihraçlara ilişkin KESK Diyarbakır Şubeler Platformu basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada OHAL’in bir yılını doldurduğu belirtilerek, geçen bu sürede 169 bin kamu emekçisinin ihraç edildiğine dikkat çekildi. Ayrıca, Diyarbakır’da 200 KESK üyesinin son 692 sayılı KHK ile ihraç edildiği, Hani ilçesinin tek çocuk doktorunun da ihraç edilerek halkın sağlığının hiçe sayıldığına vurgu yapıldı.

Son çıkarılan ve çoğunluğu bölge illerinden olmak üzere binlerce kişinin ihraç edildiği KHK’ye ilişkin Diyarbakır Tümbel-Sen Diyarbakır Şube binasında basın toplantısı düzenlendi. Burada konuşan Yapı-Yol Sen Diyarbakır Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Siraç Çelik, “692 sayılı KHK ile 7348 kamu emekçisi ihraç edilmiştir. Demokrasiyi dilinden düşürmeyen hükümet bu uygulamaları ile demokrasi düşmanlığında aşama kaydetmiştir. Anayasaya, uluslararası yasalara ve İLO sözleşmelerine aykırı bir şekilde KHK’leri çıkaran AKP, açıkça suç işlemektedir” diye konuştu.

‘TEK ÇOCUK DOKTORU İHRAÇ EDİLDİ’

692 sayılı KHK ile özellikle bölge illerindeki belediye emekçileri hedef alınmıştır diyen Çelik, “Kayyım atanan Diyarbakır, Van, Batman ve Şırnak gibi illerimizdeki 1483 kamu emekçisi işlerinden edilmiştir. Diyarbakır’da  kamu emekçisi ve işçilerle beraber 645 kişi ihraç edilmiştir. Bunların 167 yerel yönetimlerde kamu emekçileridir. Bizler halk belediyeciliğini yürüttüğümüz için ihraç edildiğimizi iyi biliyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet iş kolumuzda 23 kamu emekçisi ihraç edilmiştir. Bunların arasında Hani İlçe Devlet Hastanesi’nde tek çocuk hekimi olan doktor arkadaşımızı da ihraç eden AKP halkın sağlığını hiçe saydığını göstermiştir. Diyarbakır’da yaklaşık 200 KESK üyesi 692 sayılı KHK ile ihraç edilmiştir. KESK olarak iş güvencemizin hukuksuz bir şekilde gasp edilmesini kabul etmeyeceğimizi geçmişte nasıl direndik ise bugünde bu tür uygulamalara karşı eylemselliklerimizi artıracağımızı belirtiyoruz. KHK’lar gidecek biz kalacağız” dedi.Çelik ayrıca konuya ilişkin eylemlere başlayacaklarını açıkladı. 

‘HUKUKSUZ YASAĞA KARŞI SOKAKTA OLACAĞIZ’

Uzun süredir sokakta açıklama yaptırılmadığını hatırlatan Çelik, haksızlığa karşı emekçilerin demokratik haklarının engellenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Çelik, yarın 17:30 da Ofis AZC Plaza önünde kitlesel basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. (Diyarbakır/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

Gözaltına alınan HDP Milletvekili Taşdemir serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Elektrik teknikeri akıma kapılarak hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...