16 Temmuz 2017 11:39

Mustafa Altıoklar hakkında gözaltı kararı

Yönetmen Mustafa Altıoklar hakkında, darbe girişiminin yıl dönümü programlarına eleştirisi sonrası gözaltı kararı verildi.

Paylaş

Yönetmen Mustafa Altıoklar hakkında 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüde düzenlenen etkinliklere yönelik eleştirileri sonrası hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

BirGün’den Süheyla Kaplan’ın haberine göre Altıoklar, kararı şu sözlerle değerlendirdi:

“Eleştiriye kapalı bir toplum haline geldik. Herkesin aynı düşündüğü tek tip bir toplum yapısı isteniyor. Yıllardan beri uyardığımız bir totaliter rejim bugün Türkiye’de gerçekleşiyor. Hukukun askıya alındığı bir toplumda gözaltı kararı beni şaşırtmadı. Tek tip elbiseler giydirilmek isteniyor. Bütün bunlar kötüye gidişatın bir işareti. Oysa Türkiye’nin yarısından fazlası bu hükümeti istemiyor. Kırk milyon insana bu tek tip kıyafetler nasıl giydirilecek? Umarım Türkiye bu süreci kazasız belasız en kısa sürede atlatır.”

Altıoklar 15 Temmuz'un yıl dönümü etkinliklerine yönelik sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sahte darbenin bayramini kutlamak kadar büyük gerizekalilik... Ne hale getirdiniz ülkemin mazlum halkini? Maymun ettiniz maymun", “mestanlara destan yazmışlar.görgüsüz, kültürsüz hödüklerin çakma destanı. linç ettiniz gariban çocukları bir manyağı sultan kılmak için.”

Mustafa Altıoklar, geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “narsist kişilik bozukluğu” tanısı koyması nedeniyle de iktidar çevreleri tarafından hedefe konmuştu.

Altıoklar'ın Almanya'da olduğu belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

12 Eylül'de tek tip kıyafeti yırtan Yıldırım: Dayatma

SONRAKİ HABER

Şoven sloganlarla 15 Temmuz anması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...