15 Temmuz 2012 13:37

Güneş enerjisi pistte iniyor

TÜBİTAK’ın 2005 yılından itibaren düzenlediği Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları Finali bu yıl 40 üniversiteden 66 takımın katılımıyla İzmit Körfez Yarış Pisti’nde yapılacak.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek ve üniversite &oum

Güneş enerjisi pistte iniyor
Paylaş

TÜBİTAK’ın 2005 yılından itibaren düzenlediği Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları Finali bu yıl 40 üniversiteden 66 takımın katılımıyla İzmit Körfez Yarış Pisti’nde yapılacak.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek ve üniversite öğrencilerinin fikirlerini üretime geçirebilmelerine imkan sağlamak amacıyla düzenlenen TÜBİTAK Formula G-Güneş Arabaları Yarışı ve Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araba Yarışı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmit Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin her yerinden üniversite takımlarının kendi ürettikleri araçlarla katıldığı Formula G’nin bu yıl 8.’si, Hidromobil Yarışları’nın ise 6.’sı gerçekleştirilecek.
Güneş ve hidrojen gibi temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan araçların katıldığı yarışlar her geçen yıl büyük ilgi görüyor. 2005’den bu yana düzenlenen TÜBİTAK Formula G Güneş Arabaları Yarışına ilk yıl 16 takım katılırken, 2012’de sayı 42 oldu. Hidrojen Arabaları Yarışının ilk yılında 12 takım yer alırken, bu yıl 24 takım yarışacak. Formula G ve Hidromobil Yarışları 1950 metrelik İzmit Körfez Yarış Pisti’nde 20 tur olarak yapılacak. Hidromobil araçları için ücretsiz yakıt, teknik destek ve kuru buz Linde Gaz A.Ş. tarafından sağlanacak.
Yarışmaların yarın yapılacak final programına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak da katılacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Enerjide sorundan değil çözümden yana olmalıyız

SONRAKİ HABER

Üniversiteliler forumda bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...