15 Temmuz 2012 13:35

Enerjide sorundan değil çözümden yana olmalıyız

PROF. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Sinop’un Gerze ilçesinde “Enerjinin Etkin Kullanımı ve Enerjide Sorundan Yana Değil Çözümden Yana Olmak” başlıklı bir konferans verdi.Uyar sunumunda; “Enerji konusunda 3 temel unsur vardır. Kaynak, teknoloji ve karar vericiler. Kaynaklar, fosil kaynaklar, yenilenebilir kaynaklar. Fosil enerji kaynakları d

Enerjide sorundan değil çözümden yana olmalıyız
Paylaş

PROF. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Sinop’un Gerze ilçesinde “Enerjinin Etkin Kullanımı ve Enerjide Sorundan Yana Değil Çözümden Yana Olmak” başlıklı bir konferans verdi.

Uyar sunumunda; “Enerji konusunda 3 temel unsur vardır. Kaynak, teknoloji ve karar vericiler. Kaynaklar, fosil kaynaklar, yenilenebilir kaynaklar. Fosil enerji kaynakları dediğimiz kömür ve petrolün sera gazları ve havaya saldıkları zehirli parçacıklar yüzünden iklimin bozulduğu görüldü. Nükleer santrallerin ise atıklarının bertaraf edilmesinde ve miadı dolduğunda sökülmesinde yüksek maliyetler oluşturduğundan terk edilmesinin daha doğru olduğu görüldü” dedi.  

Enerjide sorundan değil çözümden yana olunması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Tanay Sıtkı Uyar, “Tüm Avrupa ve Amerika ülkeleri ileriye dönük planlarını yenilenebilir enerji kullanımı üzerine kuruyor. Bize de çöp ve döküntülerini aktarmak istedikleri için Avrupa Birliğine tam üye değil de imtiyazlı üye olmamızı öneriyorlar çünkü tam üye olmak demek çöp teknolojilerden ve fosil yakıtlardan vaz geçmeyi gerektiriyor. O da onların işine gelmiyor” diye konuştu.  

Uyar, herkesi 27-29 Haziran 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek  “%100 Yenilenebilir Enerji Mümkün.” konferansına davet etti. Konferansın bitiminde Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Gerzeliler adına teşekkür etti ve plaket sundu. (Sinop/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Teşvik sistemine 277 başvuru yapıldı

SONRAKİ HABER

Güneş enerjisi pistte iniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa