15 Temmuz 2012 13:34

‘3 yıl şarkı söylememe’ cezası

12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’nde Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlediği mitingde Kürtçe ve Türkçe ezgiler seslendiren sanatçı Halit Bilgiç’e açılan davanın duruşması görüldü. Seslendirdiği  ‘’Özgü

‘3 yıl şarkı söylememe’ cezası
Paylaş

12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’nde Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlediği mitingde Kürtçe ve Türkçe ezgiler seslendiren sanatçı Halit Bilgiç’e açılan davanın duruşması görüldü. Seslendirdiği  ‘’Özgürlük çiçeğimsin”, “Oremar” ve “Heval’’ parçaları nedeniyle hakkında İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “Örgüt propagandası yapmaktan” dava açılan ve 5 yıla kadar ceza istenen Bilgiç’in 11 Temmuz’da görülen duruşmasında mahkeme, 3. Yargı Paketi kapsamında Bilgiç’in 3 yıl içinde aynı suçu işlememesi koşulu ile davasını erteledi.

Bilgiç, “Özgürlük Çiçeğimsin” şarkısının yasal ve Kültür Bakanlığı onaylı olan bir şarkı olduğunu “Heval’’ parçasında kendisi ‘’Şu Mardin’in dağlarında gezer misin Heval’’ şeklinde söylemesine rağmen, tutanaklara ‘’Şu Kandil’in dağlarında gezer misin Heval’’ diye geçildiğini kaydederek, bunun kasıtlı olduğunu ifade etti. Hiçbir ülkede şarkı söyleyen bir sanatçı için dava açılmadığını söyleyen Bilgiç, Türkiye’de tam aksine ‘’Oremar’’ parçasını okuduğu için daha önce de kendisine 10 ay ceza verildiğini, ‘’Roj Tv izleyin, gerçek gündemi Roj Tv ile takip edin’’ dediği için hakkında dava açıldığını, yine bir konuşmasında “Ne asker, ne de gerilla ölmesin, hiç bir ana ağlamasın’’ dediği için hakkında soruşturma açıldığını belirtti. Bilgiç, sanatçılara şu çağrıda bulundu: ‘’Ben bir Arap olarak bu mücadeleye destek veriyorum. Ülkeye ve halka, barış ve özgürlük gelene kadar Kürdüm diyorum ve her zaman da diyeceğim. Sizlerden ricamız çıktığınız bütün konserlere de, yaptığınız bütün albümlerde, az da olsa halkınızı savunacak bir şeyler yapın’’ dedi.

11 Temmuz’da İzmir’de çıktığı mahkemede hakimin kendisine 3 yıl erteleme cezası verdiğini bununda ‘’Sen 3 yıla kadar şarkı söylemeyeceksin” demek istediğini söyleyen Bilgiç, “Ben oraya sohbet etmeye gitmiyorum ki, tabi ki de şarkı söyleyeceğim’’ dedi. (Manisa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Teşvik sistemine 277 başvuru yapıldı

SONRAKİ HABER

Enerjide sorundan değil çözümden yana olmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...