16 Temmuz 2017 00:32

İzmir'de ihraç edilen emekçiler: Daha iyisini yapacağız

İzmir'de son KHK ile ihraç edilen belediye emekçileri, 'Bugüne kadar ne yaptıysak, daha iyisini yapacağız' diyerek mücadele vurgusu yaptı.

Paylaş

OHAL kapsamında yayınlanan 692 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile binlerce kişi ihraç edilirken, Belediyeler ve il özel idarelerinin de aralarında olduğu yerel yönetimlerde görev yapan 1486 kişinin de görevine son verildi. 15 büyükşehir belediyesi ve bağlı kuruluşlardan toplam 605 kişi de ihraç edildi. 

İzmir’de de KHK ile Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı ile İşyeri Temsilcileri Erol Hanbayat ve Uğur Tepe Büyükşehir Belediyesindeki görevlerinden ihraç edildi. Çağdaş Yazıcı, Büyükşehir Belediyesinde Strateji Dairesi Başkanlığında çalışırken, Erol Hanbayat Satın alma Daire Başkanlığında Uğur Tepe de İtfaiye biriminde çalışıyordu. İhraçlarla ilgili belediye emekçileri salı günü eylem yapacakken, ihraçlara ilişkin görüşünü aldığımız Tüm Bel Sen 1 No’lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı, kararın beklemedikleri bir şey olmadığını dile getirerek şunları söyledi: “Türkiye’de on binlerce emekçi, muhalif, biat etmeyen insan bu akıbetle karşılaştı. Çok daha fazlasını yaşayanlar oldu, çok daha ağır bedeller ödediler. Sevdiklerini yitirdiler, yaşadıkları kentler yıkıldı. Dolayısı ile bugün yaşadığımız haksızlık azımsanacak bir şey olmasa da öfkelendiriyor üzmüyor. Biz şu ana kadar ne yaptıysak, bundan sonra da yapmaya hatta daha iyisini yapmaya devam edeceğiz. Sendikamızla, kitle örgütlerimizle, örgütlülüğümüzle, dayanışmamızla sahip çıkacağız. Bu iktidarın, muktedirlerin aczinin, çaresizliğinin ve yönetememe halinin bir ifadesi, dolayısıyla biz emekçiler olarak, işçi sınıfının temsilcileri olarak müdahale edeceğiz ve bu tabloyu değiştireceğiz.” 

‘BU DURUM BİZİ GÜÇSÜZLEŞTİRMİYOR’

İşyeri Temsilcisi Uğur Tepe de, “Zaten OHAL’in bu kadar devam etmesi ve bu uygulamalar AKP’nin yönetemediğinin bir göstergesi. Bir saldırganlık hali içindeler. Daha yumuşak bir atmosferde kendilerine nasıl döneceğinin farkındalar. Toplumun geneline korku salma ve sindirme amaçları var. Binlerce emekçi var bizim gibi, biz de toplumsal muhalefetin kıyısında köşesinde yer almış kişileriz. Bizi güçsüzleştirdiğini düşünmüyorum bu durumun. Bundan sonra da eksik bıraktığımız şeyleri tamamlayarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.    
Haber-Sen İzmir Şubesinde geçmiş dönemlerde başkanlık ve yöneticilik yapan Yusuf Kösele de ihraç edilenler arasında. Kösele daha önce açığa alınmıştı. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Ayfer Horasan ve Hüseyin Demirdizen Evrensel'e konuştu

SONRAKİ HABER

İZDENİZ işçileri Erdoğan'ın OHAL açıklamalarına tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...