16 Temmuz 2017 00:26

Ayfer Horasan ve Hüseyin Demirdizen Evrensel'e konuştu

Son KHK ile ihraç edilen TTB Merkez Konseyi Üyesi Ayfer Horasan ve TTB Merkez Konyesi Eski üyesi Hüseyin Demirdizen, Evrensel'e konuştu.

Paylaş

Erdi TÜTMEZ
İstanbul

OHAL kapsamında yayımlanan 692 sayılı KHK ile toplam 7 bin 563 kişi kamu görevinden çıkarılırken, ihraç edilenler arasında Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Ayfer Horasan ile TTB Merkez Konseyi Eski Üyesi Hüseyin Demirdizen de var. Uzun yıllar emek ve demokrasi mücadelesi içinde yer alan Horasan ve Demirdizen, baskılara ve hukuksuzluklara karşı, demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini söyledi. 
OHAL kapsamında yayımlanan 692 sayılı KHK’ye göre Emniyet Genel Müdürlüğünden 2 bin 303 kişi, Adalet Bakanlığından 418, Dışişleri Bakanlığından 45, Milli Eğitim Bakanlığından 102 kişi, Sağlık Bakanlığından 789 kişi, Diyanetten 551 kişi, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinden 546 ve İçişleri Bakanlığından 1486 kişi ihraç edildi. Kararnamede eski futbolcular Hakan Şükür ve Arif Erdem’e verilen madalyalar ve 342 emekli TSK personelinin de rütbeleri geri alındı. YÖK’ten de 356 akademisyen ihraç edildi. Son KHK ile ihraç edilenler arasında Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Ayfer Horasan ile TTB Merkez Konseyi Eski Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen de bulunuyor. 

‘MÜCADELEDEN GERİ DURMAYACAĞIZ’

Evrensel'e konuşan ihraç edilen Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Ayfer Horasan, “Baktığımız zaman bu saldırılar yeni değil. Uzunca bir süredir emekten, demokrasiden, barıştan yana olan tüm güçlere dönük bir saldırı politikası izleniyor. Ve bu ihraçların, saldırıların, baskıların bir gerekçesi yok. Bu saldırılarla iktidar, kendisine muhalif olanları baskılamaya çalışıyor. Ama biz mücadele etmekten geri durmayacağız. Mücadelemiz her temelde sürecek.” dedi. İktidarın, ‘demokrasi’ vurgusunun gerçekçi olmadığının kanıtlandığını ifade eden Horasan, “OHAL ile birlikte hükümet nerede durduğunu gösterdi. Dolayısıyla iktidardan demokrasi gibi bir değer hakkında pratik beklemek doğru değil. Onların demokrasi anlayışı ile bizim anlayışımız farklı. İhraç edildim ama ben de tüm demokrasi güçleri de mücadele etmeyi sürdürecek. Bu saldırıları püskürtmek mümkün, o güce de sahibiz.” ifadelerini kullandı. 

‘MUHALİFLERE DÖNÜK BASKININ BİR UZANTISI’

Evrensel'e ihracını yorumlayan TTB Merkez Konseyi Eski Üyesi Hüseyin Demirdizen de  “Bu yaşananlar demokrasi ve adalet mücadelesinde, iktidarın muhalif kesimlere gösterdiği tepkinin bir uzantısı. TTB ve diğer demokrasi güçlerinin yürüttüğü mücadeleler açısından da anlamlı bir davranış.” dedi. Yaşananların darbe girişiminin birinci yılında gerçekleştiğinin de altını çizen Demirdizen, “AKP ve Erdoğan, bu darbe girişimini, kendi mutlak iktidarı önündeki her itirazı perdeleyerek ortadan kaldırmanın aracı olarak kullanıyor. Gazeteciler, kamu emekçileri, akademisyenlere yönelik linçler... Neredeyse kendileri karşısındaki her şeyi gayri meşru ilan ediyorlar, hatta ‘terörist’ diyorlar.” ifadelerini 
kullandı. 

‘AYNI YOLDA YÜRÜNECEĞİNİ GÖSTERDİLER’

Hukukun ayaklar altına alındığını söyleyen Demirdizen, “Bu yaşananlar Türkiye’de sadece kişileri mağdur etmiyor. Toplumun vicdanında da derin yaraların açılmasına neden oluyor. Adalete umut azalıyor. Toplumda derin kutuplaşmalara neden oluyor. Kişisel mağdurların ayrıca bir durumu da var. Hukukun ilkeleri hiçe sayılarak, yargısız bir şekilde insanlar işlerinden edildi, bunların yaşama tutunmaları da zorlaştı. Şunu anlıyoruz ki iktidar darbe girişiminin birinci yılında, yine bu yolda yürüyeceğini göstermiş oldu. Biz de adalet ve demokrasi aramaya devam edeceğiz.” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

OHAL’de kadınlık halleri

SONRAKİ HABER

İzmir'de ihraç edilen emekçiler: Daha iyisini yapacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...