15 Temmuz 2017 15:56

Hatıra ormanında baz istasyonuna tepki

Karabük'te bir GSM şirketinin 'Evlilik Hatıra Ormanı'nda baz istasyonu kurmak için çalışma başlatmasına halk tepki gösterdi.

Paylaş

Karabük Adatepe Mahallesi'nde bir GSM şirketi, 2002 yılından bu yana yeni evli çiftlerin hatıra fotoğrafı çektirip fidan diktikleri 'Evlilik Hatıra Ormanı'na baz istasyonu kurmak için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında kepçelerle orman içinde yol açılırken bazı çam ağaçları ile fidanların söküldüğü ileri sürüldü. Bunu öğrenen mahalle halkı ormana giderek duruma tepki gösterdi. Haber verilmesiyle polis ekipleri de geldi. Polis, firma görevlilerine izin belgelerini göstermesini istedi. Ancak görevlilerin belgelerin yanlarında olmadığını söylemesi üzerine çalışma durduruldu.

Adatepe Muhtarı Selahattin Dökecek, baz istasyonunun yapılacağı alanın 15 yıldır evlilik ormanı olarak kullanıldığını söyleyerek şöyle konuştu:
“Orman İşletme Müdürlüğü’nde görüştüğümüz şef bile bize 'Orman bizim, size hesap veremeyiz' gibi bir tavırda bulundu. Mahalle halkı olarak biz buna karşıyız ve burada baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz. Ağaçlar ve fidanlar kesilip katliam yapılıyor. Daha önce karşı mahallede vardı oradan kaldırdılar. Daha önce buraya kurmak istediler. Burada bugün sabah kepçeyle ağaçları ve fidanları sökerek yol açmışlar. Şimdilik çalışmaları Pazartesi gününe kadar durduruldu. Biz de mahalle halkıyla imza toplayıp gerekli mercilere suç duyurusunda bulunacağız. Yazık değil mi burada yapılan katliama.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erzincan'da yangın: 9 ev etkilendi, 5 kişi hastanelik oldu

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'ya: Kontrollü darbe değildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...