15 Temmuz 2017 14:01

Raul Castro: Devrimi yok etmek isteyenler başarısız olacak

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, ABD’nin Küba’ya karşı yaptırım kararıyla ilgili konuştu.

Paylaş

Küba Cumhuriyeti Halkın İktidarı Ulusal Meclisinin 9. düzenli oturumunda konuşan Küba Devlet Başkanı Raul Castro, ABD Başkanı Trump’ın 55 yıldan fazla süren ve başarısızlığa uğrayan cepheleşme politikasına geri dönerek Küba’yı izole etmeye çalıştığını ifade etti.

“Zorlama ya da baskı yoluyla devrimi yok etmek isteyen her strateji başarısız olacaktır” şeklinde konuşan Castro şöyle devam etti:
“Tartışılmaz ki Küba'yı izole etme çabasındaki ABD en sonunda kendisini büyük bir izolasyonun içinde bulacaktır. Ülkemize karşı yürütülen düşmanlık politikası, Latin Amerika ve Karayiplerle ilişkilerinde ciddi bir engel haline geldi ve uluslararası toplum tarafından neredeyse oybirliğiyle reddedildi.”

‘İŞ YAPABİLİR, BİRLİKTE YAŞAYABİLİRİZ’

Castro Küba’nın ABD ile diyaloğunda ‘saygılı ve koşulsuz’ olduğunu vurgulayarak iki komşu ulusun farklılıklarına saygı göstererek işbirliği yapabileceğini ve birlikte yaşayabileceğini ifade etti.

Donald Trump, önceki başkan Barack Obama’nın açık kapı politikasından uzaklaşmış ve ABD vatandaşlarının Küba seyahatleriyle ilgili düzenlemeleri sertleştirme, Küba ordusuna ait şirketlerle iş yapan ABD’li şirketlerin faaliyetleri de sınırlandırma, Küba ordusu ve istihbarat servisine doğrudan ödeme yapılmasını da yasaklama kararı almıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de otluk alanda yangın

SONRAKİ HABER

Wimbledon'da final: Federer set vermeden şampiyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...