15 Temmuz 2017 13:08

Doğuma giden kadına ameliyat sırasında gözaltı ısrarı

Doğum için ameliyathanede bulunan bir kadın, araması olduğu gerekçesiyle polislerce gözaltına alınmak istendi.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Sezaryenle doğum yapmak için dün Bahçelievler Hizmet Hastanesi’ne giriş yapan Yasemin Özkul isimli kadın, ameliyata alındığı sırada hastaneye gelen polislerce gözaltına alınmak istendi.

Bahçelievler Hizmet Hastanesi’nde dün akşam meydana gelen skandalı CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Twitter hesabından duyurarak, “Bugün 3. çocuğunu sezaryenle doğuran Yasemin Özkul için gözaltına alınacağı bilgisi var. Bu insanlık dışı uygulamaya son verin. @TC_Basbakan” yazdı.

HASTANEYE GİRİŞ YAPINCA KİMLİK BİLGİLERİ EMNİYET’E İLETİLMİŞ

Olaya ilişkin bilgi almak üzere ulaştığımız Yasemin Özkul’un kardeşi Recep Dursun, sezaryenle doğum yapmak için hastaneye giriş yapan Özkul'un ameliyata alınmasından yarım saat sonra odaya gelen 3 polis memurunun, ablası hakkında gözaltı kararı olduğunu söylediklerini aktardı. Yaşananları şaşkınlıkla karşılayan Dursun, “Polis memurlarına gözaltı gerekçesini sordum önce ‘bilmiyoruz’ dediler. Daha sonra da ablamın araması olduğunu, OHAL kapsamındaki yeni kanuna göre aranan kişilerin otel ya da hastaneye giriş yaptıklarında kimlik bilgilerinin Emniyet’e iletildiğini söylediler” dedi.

‘MESELEM HUKUKTAN KAÇMAK DEĞİL, ABLAMIN SAĞLIĞI’

Gözaltına alınmak istenen Yasemin Özkul'un öğretmen olan eşinin FETÖ/PDY kapsamında 28 Kasım 2016’da gözaltına alındıktan sonra tutuklandığını anlatan Dursun, “15 Temmuz Darbe Girişimi’nin olduğu gün eniştem ve ablamla birlikte Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alınan annemin yanındaydık. Ablam kendi halinde bir ev hanımı. Üçüncü çocuğunu dün doğurdu. Polislere, ablamın kanama riskinin olduğunu, sütünün kesilebileceğini ve 38 haftalıkken alınan bebeğin de sağlık sorunları olabileceğini anlattım. Ablamın araması varsa hastaneden çıkarıldığında kendi ellerimle Emniyet’e götüreceğimi söyledim. Çünkü meselem hukuktan kaçmak değil, meselem ablamın ve çocuklarının sağlığı” diye konuştu.

POLİS ŞİMDİLİK HASTANEDEN AYRILDI

Yaşadıkları mağduriyeti anlatmak için CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu aradığını söyleyen Dursun, Tanrıkulu’nun olayı duyurmasının ardından polislerin hastaneden ayrıldığını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Adalet Zemini: Darbelerin panzehiri demokrasidir

SONRAKİ HABER

Bekir İrtegün hakkında 'ByLock' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa