15 Temmuz 2017 12:41

Wimbledon finali: Muguruza şampiyon

2017 Wimbledon Tek Kadınlar Finalinde Venus Williams ile Garbiñe Muguruza karşı karşıya geldi. Muguruza, Williams'ı 2 sette geçerek şampiyon oldu.

Paylaş

2017 Wimbledon Tek Kadınlar Finalinde şampiyon belli oldu. ABD’li Venus Williams ile İspanyol Garbiñe Muguruza’yı karşı karşıya getiren maçta Muguruza ilk seti 7-5, ikinci seti 6-0 kazanarak şampiyonluğa uzandı.

İlk sette durum 5-5'ken rakibinin servisini kıran Muguruza, kendi servisine tutunarak 1-0 öne geçti. 37 yaşındaki ABD'li Williams, 2. sette rakibine direnemedi. Muguruza, bu seti 6-0 aldı ve kariyerindeki 2. grand slam şampiyonluğunu kazandı.

23 yaşındaki Venezuela doğumlu İspanyol raket, 2015'te Wimbledon finalini Venus'ün kardeşi Serena Williams'a karşı oynamış ve kaybetmişti. Muguruza, 2016 Fransa Açık'ta ise ilk grand slam şampiyonluğunu elde etmişti.

Kariyerinde 7 grand slam şampiyonluğu bulunan ve 9 yıl aradan sonra ilk şampiyonluğunu arayan Williams, böylece bu amacına ulaşamamış oldu. Yine de 37 yaşındaki raketin performansı taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı. Venus Williams, 2017 Avustralya Açık'ta da finale yükselmiş ancak korttan yenik ayrılmıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Makul şüphe’ ile alınan 2 gazeteci hâlâ gözaltında

SONRAKİ HABER

Adalet Zemini: Darbelerin panzehiri demokrasidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...