15 Temmuz 2017 11:49

Aladağ’da çocuklar için yaz okulu açıldı

Sosyal Haklar Derneği, Aladağ’da yaz okulu düzenliyor. Yaz okuluna yurt yangınında hayatını kaybeden çocukların arkadaşları katılacak.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Sosyal Haklar Derneği Aladağ’da geçtiğimiz yıl yurt yangınında yakınlarını ve arkadaşlarını kaybeden çocukların katılımı ile yaz okulu düzenliyor. Soma’da üçüncüsünü düzenledikleri ve 3 hafta sürecek olan yaz okulunun aynısını Aladağ’da yakınlarını yitiren çocuklar için de düzenleyen dernek, gönüllü psikolog ve eğitmenlerin katılımı ile 4 gün sürecek etkinliklerle çocukların gelişimlerine sosyal ve kültürel açıdan destek olmak, onlara moral ve motivasyon desteği sağlamayı amaçlıyor. Yaz okulunda resim, eğlenceli matematik, fizik, spor ve doğa, tarih gibi atölyeler düzenleniyor.

Yaz okullarına dair bilgi veren SHD aktivisti Özlem Dündar, 13’ünde başladıkları etkinliklerin yarın sona ereceğini belirterek öncelikle travma yaşanan köylerde tüm çocuklara moral ve motivasyon desteği sağlamak, rehabilitasyonlarına katkı sunmak, laik bilimsel eğitimin küçük de olsa bir parçasını sunabilmek için çaba harcadıklarını ifade etti.

Çocuklara cemaatler ve Kur’an kursu dışında faaliyetler göstermeyi amaçladıklarını dile getiren Dündar, yaz okullarında sorgulayan, tutum sahibi, sevgi dolu, paylaşımcı ve dönüştürme gücüne sahip çocukların yetişmesi için atölyeler düzenlediklerini söyledi.

‘SOMA’DA OLUMLU SONUÇLAR ALDIK’

Soma’da bu konuda olumlu sonuçlar aldıklarını dile getiren Dündar, “Aileler daha önce çocukların kabuslarla uyandığını, şimdi ise çok mutlu olduklarını ve koşa koşa yaz okuluna gitmek istediklerini ifade ediyorlar. Aramızda Çağ Üniversitesinden mezun, Mersin ve Adana’dan travma çalışan genç psikologlar da var” dedi.  Dernek, 17 Temmuz’da görülecek ikinci duruşmaya da hazırlık yaparken, tüm kamuoyunu davayı sahiplenmeye ve Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan duruşmaya çağırıyor.

ÖNCEKİ HABER

Haluk Levent Srebrenitsa için yürüdü 

SONRAKİ HABER

Ankara Barosu: Darbeye de, hukuksuzluğa da hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...