15 Temmuz 2017 11:44

Haluk Levent Srebrenitsa için yürüdü 

Haluk Levent ve Ahbap Platformu üyeleri Srebrenitsa katliamına dikat çekmek için Bosna Hersek'te düzenlenen Barış Yürüyüşü'ne katıldı.

Paylaş

Anadolu rock şarkıcısı Haluk Levent ve beraberindeki 20 kişilik grup, Srebrenitsa katliamına dikat çekmek için Bosna Hersek'te düzenlenen Barış Yürüyüşü'ne katıldı.

Twitter takipçilerinden oluşan 'Ahbap Platformu' üyeleri ile birlikte Bosna Hersek'e giden Haluk Levent, barış için dünyanın birçok ülkesinden gelenlerle birlikte yürüdü. 10'uncu kez Bosna Hersek'e gidip yürüyen Levent,  "Dünya, Srebrenitsa'da yaşananları hala anlamamış durumda" dedi. Dünyaya acıların bir daha yaşanmaması için mesaj yollamaya çalıştığını belirten Levent, "Srebrenitsa'da olanları ilk duyduğum andan itibaren 'Bir şeyler yapmalıyım' duygusu beni bırakmadı. İlk günden beri canımı çok acıtan bir konu. Hala dünya Srebrenitsa'da yaşananları anlamamış durumda. Bir kişiye daha fazla Srebrenitsa'da ne olduğunu anlatsak önemli" diye konuştu. 2011 yılında yazdığı 'Srebrenitsa' şarkısını da seslendiren Haluk Levent, “Şarkıda, insanın insanlığa yapabileceklerinden utancımı anlatıyorum" dedi.

Srebrenitsa katliamı, Sırp General Radko Mladiç komutasında gerçekleşmiş ve “Akrepler” adlı paramiliter güçler katliamda etkin rol oynamıştı.  1995 yılında gerçekleşen katliamda 8 bin 373 Bosnalı hayatını kaybetmişti.  (Srebsenitsa- DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul ve Ankara’da uçuş yasağı

SONRAKİ HABER

Aladağ’da çocuklar için yaz okulu açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa