15 Temmuz 2017 11:01

Konuşması kaldırılan Kılıçdaroğlu, törene katılmayacak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM'deki gece etkinliğinde konuşmasının kaldırılması üzerine anmaya katılmayacağını duyurdu.

Paylaş

TBMM'de 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü sebebiyle gece yapılacak program yeniden değiştirildi.

Protokol konuşmalarının programdan çıkarıldığı ve sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın konuşacağı duyuruldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programdaki konuşmasının kaldırılması üzerine gece düzenlenecek etkinliğe katılmayacağı duyuruldu.

YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım ise, CHP'nin anma programına katılmama kararına ilişkin olarak "CHP'nin kendi kararı, ne diyelim. Günde 5 defa karar değiştiriyorlar" dedi.

TEPKİLER ÜZERİNE GERİ ADIM ATILMIŞTI

TBMM'deki etkinlikte ilk olarak sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye söz verilmiş, tepkiler üzerine geri adım atılmıştı.

CHP, etkinlikte söz hakkı verilmesi sonrası programa katılacağını duyurmuştu. Ancak TBMM'deki özel oturumda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun darbe girişiminin karanlıkta kalan noktalarına değinmesi sonrası program yeniden değiştirildi ve Kılıçdaroğlu'na söz hakkı verilmeyeceği duyuruldu.

HDP KATILMIYOR

HDP, "Davet geldi ancak yanlış yere geldi. Eş Başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ çağrılmalıydı" açıklaması yaparak programa katılmayacağını belirmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İrgil: ÖSYM Neden her sınavda bir skandala imza atıyor?

SONRAKİ HABER

F Oturumu: OHAL’de hapishanelerdeki hak ihlalleri arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...