15 Temmuz 2017 10:33

Sarımsaklı plajında şezlong ve şemsiyelere müdahale

Ayvalık Sarımsaklı plajında bazı girişimcilerin aldıkları izin dışında koydukları şezlonglar kaldırıldı.

Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki halka açık Sarımsaklı Plajı'nda zabıta ekipleri, bazı girişimcilerin aldıkları izinlerin dışında plaja fazladan şezlong ve şemsiye koymasına izin vermiyor.

Yaz sezonu nedeniyle Sarımsaklı plajındaki ücretli şezlong ve şemsiyeler nedeniyle denize giremeyen halkın BİMER ve CİMER'e yaptığı şikayetlerin ardından Maliye Bakanlığı'nın talimatıyla harekete geçen Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekipleri tarafından geçen perşembe denetim yapıldı. Halk için ayrılan bölümünde, Edremit Polis Çevik Kuvvet ekipleriyle Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki ekipler, kontrol gerçekleştirdi. Bazı girişimcilerin aldıkları izinlerin dışında plaja fazladan yerleştirdiği şezlong ve şemsiyeler kaldırıldı.

Denetim sonrası geçen sürenin ardından tekrar bazı işletmeler, fazladan şezlong ve şemsiye yerleştirmek isteyince zabıta engeline takıldı. İşletme sahipleri ile zabıta ekipleri arasında kısa süreli gerginliğin yaşandığı gözlendi. Vatandaşlar ise kumsalın yeniden şezlong ve şemsiyeler tarafından işgal edilmemesi için yetkililerin daha fazla hassasiyet göstermesini istedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksel eylemine 249’uncu günde de 4 gözaltı

SONRAKİ HABER

Antika radyo ve gramofon evi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...