15 Temmuz 2017 10:07

Adana’dan insan hakları savunucuları için açıklama

Eğitim Sen Adana Şubesi aralarında üyeleri Yard. Doç. Dr. Günal Kurşun’un da aralarında bulunduğu insan hakları savunucularının bırakılmasını istedi.

Paylaş

Eğitim Sen Adana Şubesi aralarında üyeleri olan Yard. Doç. Dr. Günal Kurşun’un da aralarında bulunduğu; 5 Temmuz’dan bu yana gözaltında insan hakları savunucularının serbest bırakılmasını istedi. 

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Seçil Sönmez, Büyükada’da insan hakları savunucularının güvenliği ile ilgili yapılan toplantıda ihbar var denilerek hukuk normlarına uygun olmayan şekilde gözaltına alınan insan hakları savunucularının serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi. OHAL’in darbeciler için çıkarıldığının söylendiğini hatırlatan Sönmez, bir yıldır OHAL’i aşan uygulamaların  önceki gün çıkarılan yeni KHK’nin OHAL’in emekçiler aleyhine çıkarıldığını gösterdiğini ifade etti. 

Günal Kurşun, İdil Eser, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Nejat Taştan, Özlem Dalkıran, Şeyhmus Özbekli, Veli Acu ve beraberlerindeki iki eğitmen Peter Steudtner ve Ali Gharavi’nin halen gözaltında olduğunu hatırlatan Sönmez, “Kaldı ki çalışmaları ve duyurusu günler öncesinden yapılan insan hakları temelli ve kamusal fayda görevleri belli olan insan hakları savunucularının göz altına alınmaları demokratik devlet geleneği ile bağdaşmayan bir uygulamadır” diyerek üyeleri Kurşun’un ve insan hakları savunucularının serbest bırakılmasını istedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TBMM'de 15 Temmuz oturumu: CHP ve HDP'den sert eleştiriler

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri: AKP iktidarı ülkeyi OHAL’e sürükledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...