15 Temmuz 2017 09:43

Koromaz: OHAL, AKP’nin yönetimi biçimi oldu

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz OHAL'in AKP’nin yönetim biçimi olduğunu söyledi. 

Paylaş

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında ilan edilen OHAL'in AKP’nin yönetim biçimi olduğunu söyledi. 

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin birinci yılı nedeniyle açıklamada bulunan Koramaz, “Darbelerin panzehirinin baskı ve istihbarat uygulamalarının arttırılması değil, demokrasi ve özgürlüklerin sınırlarının genişletilmesidir” diye konuştu. 15 Temmuz sonrası darbecileri bertaraf etmek gerekçesiyle başlatılan OHAL'in tüm muhalif kesimleri tasfiye ettiğini ifade eden Koramaz, “3 aylığına ilan edilen Olağan Üstü Hal Rejimi, AKP'nin olağan yönetim biçimi haline getirildi” dedi.

120 binin üzerine kamu çalışanının sorgusuz ve sualsiz ihraç edildiğine, dernek, kurum basın yayın organlarının kapatıldığına, mahkemelerin zapturapt altına alındığına dikkat çeken Koramaz, referandumun da OHAL gölgesinde yapılarak seçimdeki usulsüzlüklerin örtbas edildiğine dikkat çekti. 

Koramaz, “Cumhurbaşkanı OHAL'i grevleri ertelemek için kullandıklarını açıkça dile getirdi” diyerek, toplumun tüm kesimlerinin baskı altında tutulduğu karanlık bir dönem yaşandığını belirtti.

TMMOB olarak darbelerin ve diktatörlüğün karşısında olacaklarını vurgulayan Koramaz, “Baskının, zulmün ve sömürünün hüküm sürdüğü bir ülke yerine, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın ve adaletin egemen olduğu bir Türkiye istemiyle mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.(Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Murat Emir: Muhalefete söz hakkı gerekçeden bile silindi

SONRAKİ HABER

‘Persona’ 29 Temmuz’da Bodrum’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...