15 Temmuz 2017 08:58

Meclis'te '15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi' sergisi açıldı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, '15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi' sergisinin açılışını yaptı. Açılışa Kılıçdaroğlu da katıldı.

Paylaş

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, '15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi' sergisinin açılışını yaptı. Serginin Meclis Şeref Holü'ndeki açılışına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç da katıldı. 

Meclis Şeref Holü’nde ziyarete açılan serginin açılışında bir konuşma yapan Kahraman, törendeki yüksek katılıma, “Güzel bir heyet görüyorum tek tek saysam belki sayıyı şaşıracağım” ifadeleriyle dikkat çekti. Kahraman, TBMM Şeref Holü’nden dış bahçeye, ilk bombanın atıldığı yere bir “Demokrasi Yolu” yapılacağını duyururken konuşmasına şöyle devam etti:

“Böyle bir geceyi, kalkışmayı unutmak istemiyoruz, unutmayacağız. O gece bütün milletvekillerimiz, milletimiz tek bir rozet altında birleşti o da ay yıldı. Bir bütünüz ve beraberiz. Şöyle bir teşbihim var, siyasi partiler hep parmak ama bunların hepsi bilekte birleşiyor. Yeri geldiği zaman müşterek yumruk oluyorlar. Bu milli ruh ve şuur milletimizde var, genlerinde var. Bütün gayret edenlerden Allah razı olsun. Şehirlerimize Allah gani gani rahmet eylesin. Bu direniş, karşı koyuş sadece bir partinin, görüşün değil demokrasiyi özümsemiş topyekun milletimizindir. Milletimize şükran borçluyuz. Asil bir milletimiz olduğunu dünyaya bir daha gösterdik. O gün eğer 150 kişi var idiyse Meclis’te, tatil olduğu için, Cuma olduğu için. Nitekim bir sonraki Cumartesi günü bütün milletvekillerimiz, siyasi partilerimiz Meclis’te oldular, ortak bir deklarasyon yayımladılar.” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli'de yine mayın patlaması: 1 ölü 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz’un aydınlatılması şehitlere borcumuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...