15 Temmuz 2017 00:13

‘Darbe yandaşları ve hukuk düşmanları açığa çıkarılmalı’

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, darbe girişiminin yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Darbelerden en büyük zararı gören emekçiler olarak darbeleri lanetliyoruz” dedi. Açıklamada darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkartılmamış olmasına dikkat çekildi.

‘CADI AVINA DÖNÜŞMEMELİ’

Bu darbe girişimi ile bağımsızlık, laiklik, demokrasi, sosyal hukuk gibi değerlerin yok edilmek istendiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Üzerinde hassasiyetle durması gereken bir önemli konu da darbelerden kaçarken bir başka hukuksuzluğa ve özgürlükleri engelleyici tutum ve davranışların tuzağına düşmemektir. Zira darbe her şeyden önce hukukun askıya alınması ve hukuksuzluğun hüküm sürmesi anlamına da gelir. Darbecilerin takibi, yargılanması ve infazı asla cadı avına dönüşmemeli ve yeni bir hukuk dışı ortam yaratılmasına asla müsaade edilmemelidir.”

‘OHAL SERMAYENİN İŞİNE YARADI’

OHAL ve KHK’lerle tüm muhaliflere yönelik tutum alındığı, sendikalaşma nedeniyle işten atılan işçilerin sayısının arttığı ve özellikle son bir yılda yasaklanan grevlerle kamuoyunun vicdanında derin yaralar açıldığı ifade edilen açıklamada “Bu durum darbecilere karşı verilen mücadelenin sermayenin işine yaradığı ve onlar için bir fırsatçılığa dönüştüğü fikrinin yaygınlaşmasına sebep olmuştur. Bu hain girişimin uzantıları, siyasi ayağı, bağlantıları ve arkasındaki güçler hala tam olarak ortaya çıkartılamamış ve kamuoyu bu anlamıyla tatmin edilememiştir” dendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

OHAL işverenin ekmeğine yağ sürüyor!

SONRAKİ HABER

‘Tüm sorumlular yargılanmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...