00 0000 00:00

DİSK Genel-İş Şube Başkanı Zeynep İdin'den KHK tepkisi

15 Temmuz'a sayılı saatler kala yayımlanan KHK'nın ardından, Şırnak ve ilçe belediyelerinde yaklaşık 100 emekçi ihraç edildi.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne saatler kala yayınlanan 691 sayılı KHK ile binlerce emekçi ihraç edildi. İhraç edilen emekçilerin arasında kayyım atanan belediyelerden birçok işçinin olması ise dikkat çekti.

Yaklaşık 100 emekçinin ihraç edildiği Şırnak ve ilçe belediyelerinde yetkili sendika olan DİSK Genel-İş Şube Başkanı Zeynep İdin Evrensel'e yaptığı açıklamada yapılan ihraçların kabul edilecek bir durum olmadığını ifade ederek emekçilerin mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı. Şırnak belediyelerinde toplu iş sözleşmelerinin geç imzalandığını ve halen bazı belediyelerde kayyımların zamanları olmadığı gerekçesiyle sözleşme imzalamadıklarını hatırlatan İdin "Bir yandan sendikal hakların kısıltılmasını diğer yandan emekçilerin hedef haline getirilmesi ve işlerine son verilerek cezalandırılması kabul edilmez. Emekçilerin haklarının ellerinden alınması onları adım adım direnişe götürüyor" şeklinde konuştu.

Türkiyede yaşanılan tüm toplumsal olayların  emekçileri etkilediğini ifade eden İdin "OHAL'in  ilan edilmesiyle hükümetin ilk hedefi emekçilerdi. İlk günden bu yana emekçileri işinden etmek için kullanılmıştır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  "Şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL'den istifadeyle anında müdahale ediyoruz. Diyoruz ki hayır, burada greve müsaade etmiyoruz, çünkü iş dünyamızı sarsamazsınız" sözlerini hatırlatan İdin "iktidar OHAL ilan etmesiyle emekçilerin yaşananlara karşı mücadele etmeyeceklerini düşünüyorlar ve yanılsınlar ki hiçbir emekçi bu durumu kabul etmeyecek OHAL'e de yapılan ihraçlar ve tüm haksilzara karşı da mücadele edecekler" diyerek  sözlerini tamamladı. (Şırnak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bariyerlere çarpan TIR'daki 23 ton sarımsak yola saçıldı

SONRAKİ HABER

TTB Merkez Konseyi eski üyesi Demirdizen de ihraç edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa