14 Temmuz 2017 14:34

Sevan Nişanyan firar etti

Yazar Sevan Nişanyan kaldığı Foça Cezaevi'nden firar etti. Nişanyan'ın yurt dışına çıktığı iddia edildi.

Paylaş

İzmir’de Foça Açık Cezaevi’nde hükümlü olarak bulunan dil bilimci-yazar Sevan Nişanyan izinli olarak çıktığı cezaevine dönmeyerek firar etti, yurt dışına çıktığı iddia edildi. 

Nişanyan firarını, sosyal medya hesaplarından, “Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına” paylaşımı ile duyurdu.

DHA'nın cep telefonundan ulaştığı Nişanyan, "Cezaevindeydim, artık değilim. Cezaevine dönmeyi de düşünmüyorum" dedi. Türkiye'de mi yoksa yurtdışında mı olduğu sorusuna ise "Nerede olduğunu ben de bilemiyorum" diye yanıtlayan Nişanyan, firarıyla ilgili olarak ise "Darısı zulüm mağduru olan herkesin başına" dedi.

NELER OLMUŞTU?

İzmir’in Selçuk İlçesine bağlı kırsal Şirince Mahallesi'nde bir kilometre mesafedeki kendine ait araziye yaptığı 60 metrekarelik evin inşaatı arazinin sit olduğu gerekçesiyle iki kez mühürlenmesine rağmen tamamlayan Nişanyan, hakkında Selçuk 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde davalar açılmıştı. Suçun mükerer olarak işlendiği gerekçesiyle açılan davalar 2013 yılında kesinleşmeye başladı. Nişanyan bunun üzerine 2 Ocak 2014 tarihinde Torbalı Açık Cezaevi'ne konuldu. Aradan geçen süreçte farklı cezaevlerine cezasını çekmeyi sürdüren Nişanyan, disiplin suçu işlediği gerekçesiyle bir ara kapalı cezaevine de konuldu. Nişanyan son olarak Foça Açık Cezaevi'nde bulunuyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İç tüzük görüşmeleri: Babanın çiftliği değil burası

SONRAKİ HABER

AİHM, 12 bin 600 OHAL dosyasını düşürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...