14 Temmuz 2017 13:03

'Kışladaki şüpheli ölümler araştırıldı mı?'

CHP'li Tur Yıldız Biçer, Manisa'da 1 askerin gece nöbeti sırasında 3 askeri öldürüp intihar etmesini TBMM gündemine taşıdı.

Paylaş

Manisa’nın Kula ilçesinde 11 Temmuz Salı günü, Nedim Abeş isimli askerin gece nöbeti sırasında koğuşa gelerek elindeki silahla 3 askeri öldürüp intihar etmesini TBMM gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, “Kışlalardaki intihar ve şüpheli ölümler için Genelkurmay Başkanlığı bugüne kadar herhangi bir adli ve idari soruşturma yaptı mı?” diye sordu. 

Millî Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren Biçer; “Hepimizin üzüldüğü bu olayı gerçekleştiren Nedim Abeş adlı şahsın olay gününe kadar izlenmiş herhangi bir psikolojik rahatsızlığının bulunup bulunmadığını da bilmiyoruz.

Bu kişinin, revir geçmişine dair kayıtlarında herhangi bir psikolojik bozukluk var mı, buna dair saptamalarda bulunulmuş mu?” dedi. Biçer şu sorulara yanıt istedi:

“15 yıllık AKP iktidarında kışlalarda toplam kaç asker intihar etmiştir, bu askerlerin rütbeleri nelerdir?

İntihar eden veya ölüme ya da yaralanma olaylarına karışan askerlerin yaşadıkları bölgelere göre demografik bir incelemesi yapılmış mıdır?

İntihar eden veya ölüme ya da yaralanma olaylarına karışan askerlerin hangi sıklıkta ve hangi şikayetlerle revire ya da psikolojik desteğe başvurduklarının bilgisine sahip misiniz?

TSK bünyesindeki kaç kışlada, kaç karakolda askerlere psikolojik destek verilmektedir?

Kışlalardaki intihar ve şüpheli ölümler için Genelkurmay Başkanlığı bugüne kadar herhangi bir adli ve idari soruşturma yapmış, inceleme çalışması yürütmüş müdür?

Yapılan araştırmalar sonucunda yaşanmış asker intiharlarının başlıca sebepleri tespit edilmiş midir?

Askerler hangi sebeplerle intihar etmiştir?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Münevver Karabulut davasında zaman aşımı tehlikesi

SONRAKİ HABER

Sulama kanalına atılan poşetten köpek cesetleri çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...