14 Temmuz 2017 12:59

Münevver Karabulut davasında zaman aşımı tehlikesi

Münevver Karabulut davasının 23. duruşmasında hard disk bulunmadığı ve bilirkişi raporu hazırlanmadığı için dava Aralık 2017'ye ertelendi.

Paylaş

Cem Garipoğlu tarafından öldürülen Münevver Karabulut davasının 23. duruşması Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşma, hard disk bulunmadığı ve bilirkişi raporu hazırlanmadığı için Aralık 2017’ye ertelendi. Dava bu tarihten 4 ay sonra  zaman aşımına uğrayacak.

Davada, cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun evinde olay günü bulunan parayı tutanağa geçirmediği ve güvenlik kamerası görüntülerini incelemediği iddiasıyla haklarında dava açılan 6 polis ile görüntüleri sildiği öne sürülen 3 site görevlisi yargılanıyor.

Habertürk’ün haberine göre, Villada güvenlik görevlisi ve bahçıvan olarak çalışan Yusuf Palta, önceki duruşmada verdiği ifadede  ”Polisler güvenlik kamaralarını incelediler. Hard diski de incelemek üzere aldılar. 3 gün sonra hard diski teslim etmek için geldiklerinde yetkili kimse olmayınca bana teslim ettiler. Ben de hard diski site yönetimine teslim ettim. O dönem Yönetici Kemal Avcı’ydı. Daha sonra 2010 yılında ben işten ayrıldım. 2 yıl sonra da sitenin güvenlik kamera sistemini yenilemişler. Yeni Site Yöneticisi Yıldız Uçan, eski yöneticinin hard diski kendilerine teslim etmediğini söyledi” demişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Karabulut Ailesi Avukatı Rezan Epözdemir “Görevi kötüye kullanma, suç delilini gizleme ve yok etme, değiştirme suçlarını içeren bu skandal mahiyetteki dosya ne yazık ki zaman aşımına uğrayacak. Bu bir skandaldır” ifadelerini kulandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'İnsan hakları savunucuları boyun eğmeyecek'

SONRAKİ HABER

'Kışladaki şüpheli ölümler araştırıldı mı?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...