14 Temmuz 2017 11:41

Hediye Şalı: Cezaevindeki kardeşimin hayatından endişeliyim

Tarsus T tipi cezaevine sevk edilen kardeşi Fatime Demir'in tecavüzle tehdit edildiğini iddia eden Hediye Şalı, konunun araştırılmasını talep etti.

Paylaş

İHD Ankara Şubesi'nde basın açıklaması düzenleyen Hediye Şalı, kardeşi Fatime Demir'in sevk edildiği Tarsus T tipi Cezaevinde şiddet ve tehdide maruz kaldığını iddia etti. Kardeşinin Tarsus C tipi cezaevinden T Tipi cezaevine sevk edildiğini telefon görüşmesi yaptığı sırada öğrenen Şalı, “Kardeşimi ve diğer mahpuslara '90'ları aratmayacağız' diye tehdit ediyorlar”dedi.

Telefon görüşmesinde öğrendiklerini basına duyuran Şalı, sevk sırasında kardeşinin gardiyanlar tarafından tehdit edildiğini söyledi. X-ray cihazından geçişi sırasında saatini çıkaran kardeşinin saatini geri istemesi üzerine tartışma yaşandığını aktaran Şalı, kardeşinin ring aracında 5 asker tarafından şiddet uygulanarak götürüldüğünü ifade etti. Şalı, “Ring aracının içerisinde kardeşime ırkçı ve cinsiyetçi küfür ve hakaret etmişler” dedi.

Kardeşinin ve diğer mahpusların ring aracından sürüklenerek indirildiklerini ve arama odasına götürülürken askerler tarafından tehdit edildiklerini kaydeden Şalı, “Kadın gardiyanların şiddetinden sonra erkek gardiyanlar gelerek kardeşimin ve beraberindekilere cinsel taciz ve tecavüzle tehdit etmişler” diyerek yapılan hukuksuz uygulamaya tepki gösterdi.

Mahpuslara 'Size 90'lı yılları aratacağız, bunlar iyi günleriniz. Bize biat edeceksiniz' dendiğini ifade eden Şalı, kardeşinin işkenceye maruz kalmasına rağmen doktora gitmesine engel olduklarını vurguladı.

Kardeşinin hayatından endişelendiğini belirten Şalı, yetkili birimlerin ve kişilerin konuyla ilgili araştırma yapmasını ve uygulanan şiddetin durdurulmasını istedi. Şalı, “Keyfi sebeplerle, küçük şeylerle görüş yasağı koyuyorlar. Kardeşimi bir senedir göremiyorum” dedi.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BAE, el-Cezire’nin kapatılma koşulunu geri çekti 

SONRAKİ HABER

Kuzeybatı kesimlerde hava sıcaklıkları azalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...