14 Temmuz 2017 11:16

Kadınlar, Dokuz Eylül Rektörlüğünü protesto etti

İzmir Kadın Platformu, barış imzacısı akademisyenleri açığa alan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünü protesto etti.

Paylaş

Barış imzacısı akademisyenlerin Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından açığa alınmasına tepkiler sürüyor. İzmir Kadın Platformu, “Akademi biat etmez” yazılı siyah çelengi Rektörlüğün girişi kapısına bırakarak, barış imzacısı olan 13 akademisyene yapılan hukuksuz uygulamayı protesto etti. 

Kadınlar adına hazırlanan metni okuyan Özlem Öztürk,toplumsal cinsiyet eşitliğini, barışı, demokrasi ve ifade özgürlüğünün sonuna kadar savunan hocaların üniversitelerden uzaklaştırıldığını belirterek, bu değerleri öğrencileriyle paylaşmalarının ve çoğaltmalarının engellendiğini dile getirdi. 

‘REKTÖR KASMAN KRALDAN ÇOK KRALCI DAVRANDI’

Dokuz Eylül Üniversitesi’nden uzaklaştırılan Ayşen Uysal, Emel Yuvayapan, Serap Sarıtaş, Dilek Karabulut ile birlikte sadece bugün değil, yıllardır emek, demokrasi ve barış mücadelesini kadınlar olarak birlikte verdiklerini dile getiren Öztürk, Rektör Kasman’ın kraldan çok kralcı bir tavırla hareket ettiğini belirtti.

“Savcılığın yanıtlarını ve KHK’ları kendine güya dayanak yaparak, aslında sadece kendi iradesi ve tasarrufuyla bu haksız, hukuksuz uygulamaya imza atmıştır” diyen Öztürk, Kasman’a, “Arkadaşlarımız hakkında 1 yıldan uzun bir süre önce açılan bir savcılık soruşturması için neden bugün açığa alma kararı alınıyor? 1 yıldır soruşturma selametini tehdit etmeyenler şimdi mi tehlike arz etmektedirler” sorularını yöneltti. 

Öztürk, “Bugün buradan tekrar tekrar söylüyoruz: Bizler tarafız. Barış imzacısı hocalarımızdan tarafız, barıştan tarafız, özgür bilimden, eşitlikten, adaletten tarafız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da yavru ayı koruma altına alındı

SONRAKİ HABER

Adana’daki HDK eylemlerine 3 yıl sonra dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa