Suruç Katliamı davası başladı

Suruç’ta 34 kişinin katledilmesine ilişkin açılan davanın 2. duruşması Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

14 Temmuz 2017 09:54
Paylaş

Suruç’ta 34 kişinin katledilmesine ilişkin açılan davanın 2. duruşması Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmayı takip eden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, “Adaleti sağlayana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Biz bitti demeden, bitmez bu davalar" dedi. Öte yandan mahkeme başkanın değiştirildiği duruşmada öğrenildi. 

Urfa'nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi'nde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD’in canlı bomba saldırısı sonucu 34 gencin yaşamını yitirmesine ilişkin açılan davanın 2'nci duruşması Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. 

Salonun yetersizliği nedeniyle T Tipi Cezaevi kampüsü salonunda görülen duruşma öncesi, yoğun güvenlik önlemleri alındı. Duruşmayı, yaralı kurtulanlar ile yaşamını yitirenlerin ailelerin yanı sıra HDP, DBP, DİSK, EMEP, ESP, SYKP, KESK, DTK, Suruç Aileleri İnisiyatifi, Gezi olaylarında öldürülen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Evlvan, Taksim Dayanışması, Ankara Aileleri, Roboski Aileleri, Gezi Aileleri, Urfa Barış Anneleri, Bölge Barolar Birliği, İstanbul Barosu avukatları, HDP Milletvekilleri Dilek Öcalan ve Mahmut Toğrul’unda aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. Aileler, çocuklarının taşıdığı oyuncaklar ile duruşma salonuna geçmesi dikkat çekti. 

Davada Ankara Katliamından tutuklu Yakup Şahin, Suriye'de olduklarını düşünülen Deniz Büyükçelebi ve İlhami Ballı 104'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanıyor. Duruşmada, Sincan Cezaevi'nde tutuklu olan Şahin'in SEGBİS ile ifadesinin alınması bekleniyor. 

‘BİZ BİTTİ DEMEDEN BİZMEZ’

Gezi direnişi sırasında 16 Haziran 2013'te yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, duruşma öncesi yaptığı kısa açıklamada yaşanan katliamları durdurmak ve katliamların yaşanmaması için her yerde olduklarını ve her yerde olmaya devam edeceklerini kaydetti. “Yıldırma politikası uyguluyorlar, ama asla yılmayacağız” diyen anne Elvan, dayanışma içerisinde yılmadan direneceklerini ifade etti. Suruç davası ne kadar sürürse sürsün takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten anne Elvan, “Adaleti sağlayana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Biz bitti demeden, bitmez bu davalar" dedi.

‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Duruşmayı takip etmek için gelen 10 Ekim Ankara patlamasında yaralanan Abdulselam Çetin, Ankara katliamında 9 akrabasını kaybettiğini, kendisinin orada ve engelli olduğunu hatırlattı. Ayağından 5 bilye çıkarıldığını söyleyen Çetin, "Mersin'den 50 araçla Ankara’ya gitmiştik, katledildik. Ondan önce ve sonrasında katledildik. Katliamların olmaması için davayı nereye taşırlarsa orada olacağız. 10 yılda 20 yılda sürse bu davaların peşini bırakmayacağız. Bizim barış mücadelemiz kesintisiz devam edecektir” diye konuştu. 

‘HUKUKSUZLUKLARINI TEŞHİR ETMEK İÇİN BURADAYIZ’

Duruşmayı takip etmek için gelen Suruç’ta yaralanan Kağan Yıldızer ise, “Devlet tarafından organize edilen barbar DAİŞ çetesinin Suruç’ta gerçekleştirdiği katliamda 33 düş yolcusu şahsında tüm devrim şehitleri önünde saygı ile eğiliyor ve onların mücadelelerini bıraktığı yerden devam ettireceğimizin sözünü veriyorum” dedi. Davadan bir beklentilerinin olmadığını sözlerine ekleyen Yıldızer, “Biz adalet isteyeceğiz, ancak onlarında vermeyeceğini biliyoruz. Saray tarafından talimatla karar veren bir yargıçtan bir hukuktan bir adaletten bizim bir şey beklememiz mümkün değildir” diyerek davayı takip etme amaçlarının yapılan hukuksuzluğu ve adaletsizliği teşhir etmek olduğunu söyledi. Nefes aldıkları sürece davanın takipçisi olacaklarının altını çizen Yıldızer, sözlerini şöyle tamamladı: “Sorumlular ve teşvik edenler bellidir. Ben katliamda yaralananlardan biriyim. Şuurum açıktı her şeyi gördüm. Ben gördüklerimi mahkemede dile getireceğim. Polislerin çocukları, kadınları gençleri katlettiği ve yargılanmadığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Şikayetçi olacağız, ancak savcıların ve yargıçların bu kişileri yargılamaya gücü yetecek midir? Yetmediğini biz biliyoruz. Biz sadece onların hukuksuzluğunu teşhir etmek için buradayız.” (DİHABER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Hollanda'dan ithal edilen çiçekler devlet sırrı oldu!

SONRAKİ HABER

Birinci köprünün kapatılma saati değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...