14 Temmuz 2017 07:50

Gazete Şûjin’e yönelik tehditlere tepki

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu ve Gazete Şûjin kadın gazetecilere yönelik son dönemde artan tehdit ve tacizlere ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Gazete Şûjin muhabirlerinin yaptıkları cinsel istismar haberleri nedeniyle hedefe konulduğunun ifade edildiği açıklamada, gazetecilerin istismar faillerinin yakınları tarafından taciz ve tehdide maruz kaldıklarına dikkat çekildi. Açıklamada Gazete Şûjin çalışanlarının can güvenliğinden endişe edildiği belirtildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesinde gerçekleştirilen açıklamayı, gazeteciler adına Ayşe Güney yaptı. Güney, Şûjin’in ‘medyanın diline çuvaldız’ sloganıyla yayın hayatına başladığını ve kurulduğu günden bugüne geçen sürede kadın odaklı gazeteciliğin öncüsü haline geldiğini belirterek bu tehditler karşısında ‘Mağduru koru faili teşhir et’ ilkesinden taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.

‘TEHDİT VE TACİZ EDİLİYORUZ’

 Güney, olmayanı olmuş gibi yansıtan haber tarzını asla kabul etmediklerini anlatarak şunları söyledi: “Yalan ve maniple haberler yapmayı asla kalemimizin ahlakına uygun görmedik. Yaptığımız tüm haberler tarafımızca ispatlanıp yayına girmektedir. Son iki seferdir ortaya çıkardığımız cinsel istismar vakaları da aynı şekilde ispatlıdır. Fakat bir süredir Şûjin ekibi faillerin yakınları tarafından istismar haberlerinin geri çekilmesi konusunda tehditler alıyor, taciz ediliyor. Bu kişiler kadın gazetecileri susturmaya çalışarak yakınlarının işediği suça ortak olmaktadır”diye konuştu.

‘CAN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞELİYİZ’

Gazete Şûjin çalışanlarının can güvenliğinden endişe duyduklarını dile getiren Güney, “Herhangi bir arkadaşımızın başına gelecek en ufak şeyin sorumlusu gazetemize karşı örgütlendirilen bu kişilerdir. Bu kişiler gücünü erkek yargı ve devlet anlayışından almaktadırlar. Kadın odaklı haberciliğin ‘Mağduru koru faili teşhir et’ ilkesinden taviz vermeden, dilimizi bir çuvaldız gibi kuşanarak, haberlerimizi yapmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

Öte yandan açıklamanın yapılacağı İHD Diyarbakır Şubesi önünde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Durmadan, yorulmadan, susmadan, rüzgara karşı yazıyoruz!

SONRAKİ HABER

CHP'den Gülmen ve Özakça için Meclis Araştırması talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...