14 Temmuz 2017 06:33

İsveç’ten Başbakan Yıldırım’a Gülmen ve Özakça için mektup

İsveç'te bir grup milletvekili, Başbakan Binali Yıldırım'a mektup göndererek Gülmen ve Özakça'nın yaşaması için harekete geçmesini istedi.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç’te bir grup milletvekili, Başbakan Binali Yıldırım’a mektup göndererek KHK ile atıldıklerı işlerine geri dönmek için açlık grevi yapan ve tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın görevlerine iade edilmeleri için girişimde bulunmasını istedi. Gülmen ve Özakça’nın açlık grevinin 75. gününde gözaltına alınıp tutuklandıklarına dikkat çeken milletvekilleri, 128 gündür açlık grevinde bulunan eğitimcilerin ölüm sınırında bulunduğunu hatırlattılar.

‘YAŞAMLARINI KURTARIN, GÖREVLERİNE İADE EDİN’

Gülmen ve Özakça’nın yaşamlarından kaygı duyduklarını belirten milletvekillleri, Başbakan Yıldırım’a ”Yaşamlarının kurtarılması ve görevlerine iade edilmeleri için girişimde bulunmanızı rica ediyoruz” dediler. 

Mektubun altında Sol Parti Milletvekilleri Amineh Kakabaveh, Jens Holm, Wiwi-Anne Johansson, Stig Henriksson, Çevre Partisi Yeşiller Milletvekili Marco Venegas, Moderat (Muhafazakar) Parti milletvekili Lisbeth Sunden Andersson, Sosyal Demokrat İşçi Partisi Milletvekilleri Anders Österberg ve Roza Güçlü Hedin ile Liberal Parti Milletvekili Robert Hannah’nın imzaları bulunuyor.

‘TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ KARARTILIYOR’

Evrensel’e açıklamalarda bulunan Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yüz bini aşkın insanın işten atılması ve aileleriyle birlikte açlık ve ölüme mahkum edilmelerinin insanların en temel haklarının ihlali olduğunu belirterek, “Akademisyenler, gazeteciler, aydınlar, HDP milletvekilleri ve Kürt belediye başkanları cezaevlerine atılarak Türkiye’nin geleceği karartılıyor. Erdoğan, darbe ve Gülen’e karşı mücadele bahanesiyle tüm muhalifleri susturmak ve demokrasinin son kalıntılarını da ortadan kaldırmak istiyor” dedi.

‘AKEDEMİSYENLER GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİ’

Dış dünya ve İsveç Hükümeti’nin Türkiye’deki insan hakları ihlallerine ve hukuksuzlara karşı çıkması ve demokrasi güçlerine destek vermesi gerektiğinin altını çizen Kakabaveh, ”Geçtiğimiz günlerde aralarında bir İsveç vatandaşının da bulunduğu Uluslararası Af Örgütü yöneticileri göz altına alındı. Amaçlanan insan hakları savunucularını sindirmek ve susturmak. Biz siyasi düşüncelerinden dolayı tutuklanan tüm insanların derhal serbest bırakılmalarını, Gülmen ve Özakça başta olmak üzere tüm akademisyenlerin görevlerine iade edilmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da gündüz geceye döndü

SONRAKİ HABER

Demirtaş: HDP Erdoğan rejiminin ağır saldırılarını atlatacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...