13 Temmuz 2017 22:05

Suruç’un sanığı duruşmaya yine getirilmiyor

Türkiye’nin birçok ilinden gelen ve Suruç’ta barbar terör örgütü IŞİD tarafından katledilenlere ilişkin açılan davanın bugün 2. duruşması görülecek.

Paylaş

Kobane'ye yardım ve oyuncak götürmek için Türkiye’nin birçok ilinden gelen ve Suruç’ta barbar terör örgütü IŞİD tarafından katledilenlere ilişkin açılan davanın bugün 2. duruşması görülecek. Avukat Gülhan Kaya, dosyada gizlilik kararı olmasından dolayı yeni delillere ulaşamadıklarını, katliamın tek tutuklu sanığının  ilk defa SEGBİS’le duruşmaya katılacağını bildirdi. 

Kobanê’deki çocuklara oyuncak götürmek ve oradaki savaş mağdurlarına yardımda bulunmak için Suruç’a giden SGDF üyelerine yönelik IŞİD’in canlı bombalı saldırısıyla 33 insan hayatını kaybetmişti. Katliama ilişkin davanın ikinci duruşması bugün görülecek. İkisi firari, 1’i tutuklu olmak üzere toplam 3 sanıklı davaya ilişkin katliam mağdurlarının avukatlarından Gülhan Kaya duruşmanın yine ‘güvenlik’ gerekçesiyle Hilvan Cezaevi Kampüsünde hazırlanan salonda yapılacağını söyledi. 

“Tek tutuklu sanık ilk duruşmada hazır bulundurulmamıştı. Bu kez görülecek duruşmada SEGBİS’le bağlanacak. Fiziken duruşmaya katılmasını mahkeme kabul etmedi. İlk kez duruşmaya katılacak. Suruç mağdurlarının ailelerinden ifadesi alınmayanlar vardı ve onlar alınacak. Dava dosyasında yeni gelişmeler yok, patlama sonrasına ilişkin görüntülere ulaşamadık. Elimizdeki tek görüntü bombacının birkaç saat şehirde dolaşmasına ilişkin. Patlama sonrasına ilişkin polisin gaz sıkması, havaya ateş açması durumları söz konusu fakat biz bu görüntülere ulaşamıyoruz. Dosyada gizlilik kararı olması bu bilgilere ulaşmamıza engel “diye konuştu.

 İlk duruşmada bir çok kurumun  müdahillik talebinin mahkeme tarafından reddedildiğini hatırlatan Kaya, “Bu duruşmada da gelecek kurumlardan da müdahillik talebi olacak. Sanığın sorgusunun ilk defa yapılacağı duruşma olmasından dolayı ailelerin duygusal olacağı bir duruşma olacak. Tüm kamuoyunu davayı takip etmeye, aileleri sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Grev yasaklanınca işçi ne hisseder, patron ne hisseder?

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da OHAL’in sağlıktaki 1 yılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...