13 Temmuz 2017 14:06

Nevada’da 'Esrar kıtlığı'na karşı acil önlem

ABD Nevada’da esrar tıbbi amaçların yanı sıra keyif için de serbest bırakılınca 'kıtlık' çıktı. Kıtlığa karşı acil önlem alınacağı açıklandı.

Paylaş

ABD’nin Nevada eyaletinde, tıbbi amaçlı kullanılan esrarın keyif amaçlı kullanımının 1 Temmuz’da serbest bırakılmasının ardından ‘esrar kıtlığı’ çekildiği, yetkililerin bununla başa çıkabilmek için acil önlemler almayı değerlendirdiği belirtildi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Esrarın tıbbi amaçlarla kullanımının 2001’den bu yana serbest olduğu eyalette vergi kurumu ‘acil durum’ ilan etti. Acil durum, yetkililerin kıtlıkla başa çıkabilmek için acil önlemler alabilmesine izin veriyor. Vergi yetkilisi Stephanie Klapstein satışların endüstrinin tahminlerini epey aşması nedeniyle eyaletteki 47 dükkanın çoğunda esrarın tükendiğini söyledi.

Keyif amaçlı esrar kullanımının serbest bırakıldığı ilk dört günde 3 milyon dolarlık satış yapıldığı ve bir milyon dolar vergi geliri elde edildiği de vurgulandı.

Esrarı serbest bırakan yasada içki toptancılarının esrar da dağıtmasına izin verilmişti. Ancak eyaletin vergi kurumlarına göre, çoğu içki dağıtıcısı izin için gereken koşulları karşılayamıyor.

ABD’de keyif amaçlı esrar kullanımı 25 eyalette serbest. Nevada’da ise halk kasım ayındaki başkanlık seçimleriyle eşzamanlı düzenlenen eyalet referandumunda keyif amaçlı kullanımı da onayladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sermaye medyası Erdoğan’ın OHAL itirafını gizledi

SONRAKİ HABER

Toplu taşımada ‘yayılarak oturma’ yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa