13 Temmuz 2017 13:52

3 yıl sonra ilk insani yardım

BM Halep'ten Qamışlı'ya giden yolun IŞİD’den alınması sonucu yerinden edilmiş binlerce sivile 3 yıl sonra ilk kez insani yardım yapıldığını duyurdu.

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye’nin Halep kentinden Qamışlı’ya giden yolun IŞİD’den alınması sonucu Rakka’daki çatışmalar nedeniyle yerinden edilmiş binlerce sivile 3 yıl sonra ilk kez insani yardım yapıldığını duyurdu. BM, Rakka’ya giden kara yolunun açılması sonucu 3 yıl sonra ilk kez kent yakınlarındaki sivillere gıda yardımı yapıldığını açıkladı.

Dünya Gıda Programı (WFP) son açıklamasında, Rakka’nın batısındaki Mansura kasabası ve yakınındaki kırsal bölgelere ulaştıklarını duyurdu. Mansura ve çevresinde, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) Rakka’daki IŞİD militanlarına yönelik operasyonu nedeniyle kaçan siviller bulunuyor.

190 BİN KİŞİ TERKETTİ

BM yetkililerine göre nisandan bu yana Rakka’da 190 bin kişi evini terk etmek zorunda kaldı. 50 bin kişinin ise hala kentte olduğu sanılıyor. İnsani yardımların sürmesi için ise yıl sonuna kadar 100 milyon dolara ihtiyaç olduğu belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Danimarka göçe karşı doğum kontrolünü destekleyecek!

SONRAKİ HABER

Kayseri’nin meraklı gelengileri ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...