13 Temmuz 2017 13:12

Grevler yoluyla adalet arayışını sürdürüyoruz

İZDENİZ AŞ’de TDS üyesi 250 işçinin başlattığı grev sürüyor. İşçiler ve sendika temsilcisiyle taleplerini konuştuk.

Paylaş

Nazlıcan KIZILTAŞ
İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerden İZDENİZ AŞ’de Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) üyesi 250 işçinin başlattığı grev sürüyor. İşçiler ve sendika temsilcisiyle taleplerini konuştuk. 

Toplusözleşmenin son gününe kadar uzlaşmayı bekleyen işçilere, “Giderlerse gitsinler, İZDENİZ zaten zarar ediyor” denildiğini hatırlatan TDS İzmir Şube Mali Sekreteri Selim Çilli, işçilerin hakkını istemek için greve çıktığını söyledi. Toplusözleşmede kara personeline yüzde 9 teklif edildiğini, deniz personeline ise zam teklifi dahi sunulmadığını ifade eden Çilli, kendilerini ise ücretlere yüzde 15 artış talep ettiklerini dile getirdi. 

Emeklerinin karşılığını alamadıklarını söyleyen Çilli, “Bugün ülkede adalet yürüyüşleri olurken biz de grevler yoluyla adalet arayışını sürdürüyoruz. Sendika tarihinde ilk kez bir sosyal demokrat belediyede grev kararı alıp uyguluyoruz. Gemiler eleman bulamamaktan dolayı Bostanlı İskele’de bağlı bekliyor. Özellikle uzun yol kaptanlarına daha fazla ücret vadedildi. Ancak düşük ücrete tabi oluyorlar” dedi.

Bostanlı İskelesinde çalışan bir işçi, yasa gereği Türk bayraklı gemilerde çalışanlardan gelir vergisi kesilemeyeceğini, ancak yıllardır kesildiğini öğrenen sendikanın işletmeyi mahkemeye verdiğini dile getirdi. Mahkemeyi kazanan ve geriye dönük olarak kesilen bütün paraların kendilerine iade edilmesini talep eden işçi, haklarını alana kadar greve devam edeceklerini söyledi. Enflasyon oranının zaten yüzde 9’larda olduğunu hatırlatan işçi, bunun üzerinde bir zam istediklerini dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Kavlak: TİS’te son sözü ben söyleyeceğim!

SONRAKİ HABER

GMİS Hattat ile anlaşma sağladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...