13 Temmuz 2017 12:48

Öldürülen Şehriban Elmas davasında aile yine tutuklanmadı

Eşi ve eşinin ailesi tarafından işkence ile öldürülen Şehriban Elmas davasında aile yine tutuklanmadı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Şehriban Elmas’ın Adana’da eşi ve eşinin ailesi tarafından işkence ile öldürülmesi davasının dördüncü duruşması Adana 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

SANIĞIN DAYISI ‘AİLE KARARI’ İDDİASINI REDDETİ

Şehriban Elması’ın kız kardeşi Yıldız Kurt ifadesinde ablasının İzzet Elmas’tan ayrı olduğu sırada, İzzet Elmas’ın dayısının ailenin yanına gelerek ‘barışmazlarsa Şehriban'ın infaz edileceği’ şeklinde konuştuğunu söylemiş, ailenin de bu sözlerin ardından kardeşi hakkında öldürme kararı verdiğini ifade etmişti. Bu duruşmada dinlenen sanığın dayısı böyle bir konuşma olmadığını söyledi.

Sanık İzzet Elmas, olaydan dolayı pişman olduğunu belirterek, ailesinin bir şey yapmadığını iddia etti.

Dosya mütalaa hazırlığı için Cumhuriyet Başavcılığı’na gönderildi. Suça iştirak ettikleri iddiası ile yargılanan aileden 4 sanık hakkındaki avukatların istediği tutuklama talebi reddedildi. Sanık İzzet Elmas için ise tutukluluğun devamına karar verildi. Dava 28 Eylül tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Şehriban Elmas, 5 Aralık 2016 gecesi evinde dövülmüş, vücudu kırıklar içerisinde sokağa bırakılmış, aynı gece hastanede hayatını kaybetmişti. Olay günü kız kardeşi ile telefonda görüşen Yıldız Kurt verdiği ifadede, açık kalan telefondan kız kardeşinin  “Vurmayın” diye yalvarırken duyduğunu söylemişti. Ayrıca Şehriban’ın kayınvalidesinin kayınbabasına seslenerek “İsmail o demiri bana ver” dediğini duyduğunu söylemişti.

Tutuklu sanık İzzet Elmas Şehriban Elmas’ı kasten, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan müebbet hapisle, anne ve babasının da içinde olduğu 4 kişi ise suça iştirakten 20’şer yıl hapis istemi ile yargılanıyor.  Şehriban Elmas’ın öldürülmesiyle ilgili ayrıntılı otopsi raporunda Elmas’ın boyun omurunda ve kafatasında kırıklar olduğu ortaya konmuştu. Oysa sanık İzzet Elmas emniyetteki ifadesinde “Aramızda itişme yaşandı, başını sobaya çarptı” demişti.

ÖNCEKİ HABER

HDP Eskişehir İl Başkanı tahliye oldu

SONRAKİ HABER

Kadına ‘Sandalye devirdin’ saldırısı! 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...