13 Temmuz 2017 12:09

Rize Fındıklı'ya bir şirket daha HES için geliyor

Rize Fındıklı bir HES projesiyle daha karşı karşıya. Zeki Enerji'nin Arı Deresi keşfine geldiği gün halka buluşma çağrısı yapıldı.

Paylaş

Gökmen TURNA
Rize

10 yıldır HES'lere karşı hukuksal ve fiili mücadele veren Rize’nin Fındıklı ilçesine bir şirket daha geliyor. Zeki Enerji şirketi sit alanı özelliği bulunan Arılı Deresinin keşfi için gelecek. Fındıklı Derelerini Koruma Platformu şirketin geleceği 18 Temmuz Salı günü saat 08.00'da Yaylacılar köyünde buluşma çağrısı yaptı. 

Platformun sözcülerinden Hüseyin Acar tepki göstererek,  "O dereler bizim midir, halkın mıdır, yoksa o şirketin mi?" diye sordu. 

"Sit alanı olan Arılı deresi üzerinde HES projelendiren Zeki Enerji şirketi, vadinin sit alanı olmadığını raporlattırmak ve projesine olur raporu almak için bilirkişi ile beraber Fındıklı Arılı deresi için gelecek” diyen Acar, bölgeye olur verilmesi ile diğer 24 projenin de önünün açılacağını ifade etti.

Acar, “Biz kendi yaylalarımıza çivi çakmıyoruz, ‘sit alanıdır’ diye ama o şirket o vadilerde dozerlerle çalışma yapacak, altını üstüne getirecek" dedi. 

Acar sözlerine şöyle devam etti: “Artvin halkı diyor ki buraya dokunma burada biz yaşıyoruz, ormanımız katledilmesin. Pazar halkı diyor ki taş ocaklarını köyüme kurma yaşam alanını pisletme. Ancak yargıtay zarar vermiyor diye karar alıyor, Cengiz inşaatı dinliyor. Burda da yöre halkı; bu derelerde her şeyden önce anılarımız var, ormanlar var, ağaç var, balıklar var, yaşayan endemik türlü canlılar ve biz varız dokunma, bozma diyor. Ancak yine ne oluyor? Zeki Enerji şirketi dinleniyor. Bilim bitti, adalet bitti. İnsanların ne yapması lazım? Hukuk söylüyor, dinlenmiyor. Halk söylüyor, dinlenmiyor. Bizler, şirketler vadilerimizi terk edene kadar söylemeye devam edeceğiz.”

ÖNCEKİ HABER

Avrupalı aşırı sağcılar Akdeniz'de devriye gezecek

SONRAKİ HABER

HDP Eskişehir İl Başkanı tahliye oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa