13 Temmuz 2017 11:55

Ayvacık'ta köylüler jeotermal sondaj nöbetinde

Ayvacık'ta zeytinliklerin yakınında yapılacak jeotermal sondaj çalışmasının durdurulmasını isteyen köylülerin nöbeti devam ediyor.

Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar Köyü'nde, zeytinliklerin yakınında Pınarkale Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından yürütülen jeotermal sondaj çalışmasına son verilmesini isteyen köylülerin direnişi sürüyor.

Köylüler, sondaj çalışmalarını yaptırmamak için Çakıllı Mevkisi'nde 4 gündür 08.00- 20.00 saatleri arasında nöbet tutuyor. Pınarkale Enerji şirketince bölgede yapılan sondaj çalışmalarının zeytinliklere zarar vereceği ve tarımda kullanılan suları zehirleyeceği belirten köylüler, şirket çalışmaya son verip, sahadan çekilinceye kadar alanda nöbet tutma kararlı olduklarını söyledi. Köylülerin eylemine Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi'nden gelen Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği üyeleri ile bir grup çevreci de destek verdi.

ZEYTİNLİKLER İÇİNDE SONDAJA HAYIR

Ellerinde pankartlar ve Türk bayrakları ile eyleme katılanlar, 'Havama, suyuma, zeytinime dokunma', 'Direne direne kazanacağız', 'Zeytinlikler içinde sondaja hayır' sloganları attı. Bunaltan sıcak havadan korunmak için bölgeye seyyar şemsiyeler kuran köylüler zaman zaman davul ve zurna eşliğinde oynadı. Köylü kadınların, zeybek oynaması dikkati çekti.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA ÇIKANA KADAR NÖBETE DEVAM

Dört gündür nöbette olan köylüler, sondaj çalışması yapılmasına izin vermediklerini belirtip, alınan 'ÇED gerekli değildir' raporu için Çanakkale İdare Mahkemesine açtıkları davada yürütmeyi durdurma kararı çıkıncaya kadar nöbeti bırakmayacaklarını söyledi.

Gülpınar köylüleri, geçen salı günü ise Ayvacık Kaymakamlığına, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne şikayet dilekçesi vermiş, Cumhuriyet Savcılığına şirket yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. (Çanakkale/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere Başbakanı May: Seçim sonuçlarını duyunca ağladım

SONRAKİ HABER

TİHV'den gözaltındaki 9 aylık hamile Zara Koç için dilekçe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...