13 Temmuz 2017 11:50

'İSPARK’taki yolsuzlukla ilgili suç duyurusunda bulunacağız'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyeleri, İSPARK’taki yolsuzluk iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Paylaş

Ezgi ÇAPA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin CHP’li Meclis üyeleri, İBB’nin şirketlerinden İSPARK’taki yolsuzluk iddiaları ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına, Sayıştay’a ve Maliye Bakanlığına suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İBB’nin Saraçhane’de bulunan başkanlık binası önünde basın açıklaması yapan Meclis üyelerine CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de destek verdi.

‘ORTAYA ÇIKAN YOLSUZLUK BUZDAĞININ SADECE GÖRÜNEN YÜZÜ’

“İSPARK yönetiminin de yaptığı basın açıklamasında kabul ettiği üzere şirkette ciddi bir yolsuzluk var. İSPARK yönetimine göre yolsuzluğa bulaşan 21 kişi işten çıkartılırken 4 müdürün de yeri değişmiştir " diyen İBB CHP Grubu Basın Sözcüsü ve Meclis Üyesi Tarık Balyalı, şunları söyledi: Yaşanan yolsuzluk neticesinde de 819 bin liralık bir suistimal oluşmuştur. Biz muhalefet meclis üyeleri olarak bugüne kadar hiçbir iddiamızın belediye yetkilileri tarafından bu kadar çabuk bir şekilde kabul edildiğini hiç görmedik. İBB ve İSPARK yetkililerinin bu yolsuzluğu bu kadar çabuk kabul etmesinin tek nedeni ortaya çıkan yolsuzluğun buzdağının sadece görünen yüzü olmasından kaynaklanmaktadır. Yani İSPARK aslında yolsuzluğu kabul etmedi sadece daha fazla büyümesine engel olmaya çalıştı.”

‘İSPARK ÇOK CİDDİ BİR DARBOĞAZA GİRMİŞ, ARSALARINI SATMAYA BAŞLAMIŞTIR’

İSPARK’ta kendi isteğiyle çıkan ya da yönetim tarafından işten çıkartılan çok sayıda kişiyle görüştüklerini ifade eden Balyalı, “Elimizdeki bilgi ve belgelere göre gerçek yolsuzluk ortaya çıkanların kat ve kat üzerindedir. İSPARK’ta yolsuzluk kurumun her noktasına sirayet etmiş bulunmaktadır. Yaptığımız görüşmeler ve bize ulaşan bilgiler sonucunda bazı üst düzey yöneticilerinde içerisinde olduğu organize bir yolsuzlukla karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz" dedi.

Balyalı sözlerine şöyle devam etti:

"Adı bugün yolsuzluklarla anılan İSPARK son 3 yılda 700 milyon liranın üzerinde ciro yapmış ancak sadece yüzde 1’in altında bir kar elde edebilmiştir. Bunun 2 sebebi vardır. Bunlardan birincisi kurum içi yolsuzluklar, ikincisi ihtiyaç fazlası eleman çalıştırması yani İBB yönetimi tarafından arpalık olarak kullanılmasıdır. Yaşanan yolsuzluklar nedeniyle İSPARK çok ciddi bir darboğaza girmiş ve bilançosuna dahil olan ve envanterinde kayıtlı olan arsaları satmaya başlamıştır. Bir diğer İBB iştiraki olan İGDAŞ, İSPARK’ın kurtarılması operasyonunu baş aktörü haline gelmiştir. İGDAŞ Haziran ayı içerisinde Güngören’de bulunan bir arsanın İSPARK’tan alınması için 15 milyon para ödemiştir. Sadece yaşanan bu olay bile İSPARK’ın ne hale getirildiğini bizlere göstermektedir. Göz göre göre batağa saplanan İSPARK’ın bu hale gelmesinin tek sorumlusu İBB’yi yöneten ve iştirakleri arpalık haline getiren siyasi anlayıştır.” (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şişli Belediyesi’nde 1171 işçiye işsizlik tehdidi

SONRAKİ HABER

İngiltere Başbakanı May: Seçim sonuçlarını duyunca ağladım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...