13 Temmuz 2017 11:32

Avrupalı aşırı sağcılar, göçmenlere karşı devriye gezecek!

Avrupalı aşırı sağcılar, göçmenlerin kıtaya ulaşmasını engellemek için tekne kiraladı. Irkçılar, bu teknelerle devriye gezecek.

Paylaş

İtalya, Almanya, Fransa ve Avusturya'dan göçmen karşıtı aşırı sağcıların oluşturduğu "Defend Europe" (Avrupa'yı Savun) adlı grup, deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışan göçmenleri durdurmak için tekne kiraladı!

BBC'den Övgü Pınar'ın haberine göre  grup, denizdeki göçmen teknelerini Libya'ya geri göndermeyi ve göçmenlere yardım için çalışanları engellemeyi amaçlıyor.

İlk olarak Fransa'da ortaya çıkan "Generation Identitaire" (Kimlikçi Nesil) hareketinin diğer Avrupa ülkelerine de yayılmasıyla oluşan grubun internet sitesinde şu duyuru yer alıyor: "Her hafta, her gün, her saat başı yasa dışı göçmenlerle dolu gemiler Avrupa karasularına akın ediyor. Bir istila yaşanıyor. Bu devasa göç, kıtamızın çehresini değiştiriyor. Güvenliğimizi ve yaşam biçimimizi kaybediyoruz. Biz Avrupalıların kendi memleketlerimizde azınlık haline gelmesi tehlikesi mevcut."

Grup kiraladıkları tekneyle Libya açıklarında devriye gezerek "Akdeniz'i daha güvenli hale getirme" misyonu edindiğini belirtiyor.

100 BİN DOLARIN ÜZERİNDE GELİR ELDE EDİLDİ

Aşırı sağcı grup, göçmenleri durdurma hedefiyle kullanılacak tekneyi kitlesel fonlama yöntemiyle kiraladı. İnternet sitesi üzerinden bağış toplayan Defend Europe, bu yöntemle geçen Mayıs'tan bu yana 100 bin doların üzerinde gelir elde etti.

Grup üyeleri tekneyle İtalya'nın Sicilya adasından Akdeniz'e açılarak Libya açıklarında uluslararası sularda devriye gezecek. Göçmen botlarını tespit ettikleri anda da Libya Sahil Güvenliği'ne haber vererek göçmenlerin Libya'ya geri götürülmelerine çalışacak.

Grup ayrıca, denizde göçmenlerin hayatını kurtarmak için çalışanların insan kaçakçılarıyla iş birliği yaptığını iddia ediyor ve bu iş birliğini belgeleyerek ifşa edeceklerini söylüyor.

Defend Europe, "yasa dışı göçe" geçit vermeme politikaları sayesinde insan kaçakçılarının "caydırılacağı" iddiasında bulunuyor.

ÖLÜMLER ARTABİLİR

Öte yandan insan hakları savunucuları, bu türden eylemlerin denizde hayat kurtarmak için yürütülen çabaları zora sokabileceğini vurguluyor. Ayrıca göçmenlerin Libya'daki göçmen kamplarında insanlık dışı muameleye maruz kaldıklarına ve buralara geri gönderilmelerinin çözüm olmadığına dikkat çekiliyor.

Aşırı sağcı grubun projesine karşı çıkanlar sosyal medya üzerinden bağış kampanyasının durdurulması için kampanyalar başlattı.

PayPal üzerinden yapılan bağışların tepkiler üzerine durdurulması üzerine ise Defend Europe kendi internet sitesinden bağış toplamaya devam etti ve bu bağışlarla 40 metrelik bir tekne kiraladı. Teknenin Cibuti'den Akdeniz'e doğru yola çıktığı ve bu ay içinde faaliyete geçmesinin planlandığı belirtiliyor.

2 BİNİ AŞKIN KİŞİ ÖLDÜ

2017'nin başından bu yana 85 bin göçmen Akdeniz'de kurtarılarak İtalya'ya getirildi. Deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 bini aştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çinli bilim insanları foton ışınlamayı başardı

SONRAKİ HABER

Şişli Belediyesi’nde 1171 işçiye işsizlik tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...