13 Temmuz 2017 11:03

Darbe gecesi Erdoğan'ı taşıyan pilot THY'den atılmış!

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İstanbul'a getiren uçağı kullanan Barış Yurtseven'in THY ile ilişiğinin kesildiği ortaya çıktı.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Dalaman’dan İstanbul’a getiren uçağı kullanan Kaptan Pilot Barış Yurtseven’in şubat ayında Türk Hava Yolları (THY) ile ilişiğinin kesildiği ortaya çıktı.

Doğan Haber Ajansında (DHA) yer alan iddiaya göre Yurtseven, THY’nin yaptığı güvenlik sorgulamasına takıldı; Bank Asya’ya para yatırdığı belirlendi. Ancak kaptan pilot savunmasında, söz konusu parayı çocuğunun okul taksiti için açılan hesaba yatırdığını, ‘FETÖ’ ile bağlantısının olmadığını söyledi. Yurtseven’in ‘FETÖ’yle bir bağı tespit edilememesine rağmen şubat ayında işine son verildiği ortaya açıktı.

'SİZDEN YANAYIZ, ÖLECEKSEK BİRLİKTE ÖLECEĞİZ'

Yurtseven 20 yıldır THY’de çalışıyordu. Uçuş gecesine ilişkin Posta gazetesinde çıkan haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalkıştan önce kokpitteki iki pilota “Bana mertçe söyleyin, kimden yanasınız?” diye sorduğu belirtilmişti. Pilotların da kararlılıkla “Sizden yanayız. Hem de sonuna kadar. Sizi ve ailenizi gideceğiniz yere ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Öleceksek de birlikte öleceğiz” yanıtını verdiği yazılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüksel Caddesi’nde polis 4 kişiyi darbederek gözaltına aldı

SONRAKİ HABER

Konak Kent Konseyinden işten atılan akademisyenlere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa