13 Temmuz 2017 10:44

Avrupa 21. Ekoköy Konferansı İsveç’te yapılacak

21. Avrupa Ekoköy Konferansı, İsveç'teki Ängsbacke'de gerçekleştirilecek. Konferansa dünyanın her yerinden ekoköyler katılacak.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

Bu yıl 21’incisi gerçekleştirilecek olan Avrupa Ekoköy Konferansı’na İsveç’in Värmland bölgesindeki ekoköyü Ängsbacke ev sahipliği yapacak.

”Dayanışma, İyileştirme ve Umut” parolasıyla yapılacak konferansta ekocinsellik, sürdürülebilir teknoloji ve yerel ekonomileri konu alan toplantı ve atölye çalışmaları düzenlenecek.

Yoga, meditasyon, dans ve şarkı söyleme gibi etkinliklerin de düzenleneceği konferansa katılan ekoköyler, kendi geliştirdikleri teknolojik ürünleri, doğanın korunması için gerçekleştirdikleri pratik çözümleri katılımcılara tanıtacak.

Konferansta konuşma yapacaklar arasında ”Kalbimizin tanıdığı daha güzel bir dünya olanaklı” ve ”Kutsal Ekonomi” kitaplarının yazarı tanınmış çevre aktivisti Charles Eisentein ile ”Mutluluğun Ekonomisi” adlı belgesel filmin yapımcısı Helena Norberg-Hodge de bulunuyor.

”Yerel Gelecekler” projesinde çalışan Hodge Alternatif Nobel Ödülü olarak adlandırılan Right Livelihood Ödülü’ne layık görülmüştü.

Ängbacke’de düzenlenecek konferans, Avrupa Global Ekoköy Ağı’nın (Avrupa-GEN) bu güne kadar düzenlediği en büyük konferans özelliği taşıyor. 16 Temmuz’da başlayacak ve 5 gün sürecek konferansa Avrupa ülkelerinin yanı sıra Afrika, Asya ve Amerika’dan da ekoköylerde yaşayanlar katılacak.

Bu yılkı konferansın bir diğer özelliği de konferansa ilk kez ekoköylerde yaşamayıp ekoköylere ilgi duyan ve köylerdeki yaşam hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin de katılacak olması. Konferansı örgütleyenler, etkinliklere 1200 kişinin katılacağı tahmininde bulunuyor.

İsveç’in Gotland Adası’ndaki Suderbyn’de yaşayan Avrupa-GEN Başkanı Robert Hall, ”Ekoköylerden çok sayıda katılımcı ve konuşmacının katılmasını bekliyoruz ama aynı zamanda ekolojik yaşam tarzı ve kişisel gelişmeye iyi duyanları da konferansa katmaya çaba gösteriyoruz” diyor.

Hall, başlangıçta konferansın temasını “Mutluluk” olarak belirlemeyi düşündüklerini ancak Suriye’de devam eden savaş, sığınmacıların uğradıkları felaketler ve Donald Trump’ın ABD başkanı seçildiği koşullarda bunun doğru olmadığını düşünerek vazgeçtiklerini söylüyor.

ÖNCEKİ HABER

Röportaj sırasında gölete düşen çocuğu kameraman kurtardı

SONRAKİ HABER

Yüksel Caddesi’nde polis 4 kişiyi darbederek gözaltına aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...