13 Temmuz 2017 09:15

Ar-ge proje destekleri 3 milyon TL'ye çıkarıldı

Faruk Çelik özel sektör ve üniversiteler için sağlanan “Ar-Ge Proje Destekleri”nin 10 kat 3 milyon TL'ye çıkarıldığını söyledi.

Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, özel sektör ve üniversiteler için sağlanan “Ar-Ge Proje Destekleri”nin 10 kat arttırılarak, 300 bin TL'den 3 milyon TL'ye çıkarıldığını ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’nin soru önergesini yanıtlayan Bakanı Çelik, özel sektör ve üniversiteler için sağlanan “Ar-Ge Proje Destekleri”nin 10 kat arttırılarak, 300 bin TL'den 3 milyon TL'ye çıkarıldığını kaydetti. Çelik, “Bu sayede özel sektör - üniversite - kamu işbirliği ile teknoloji ve ürün geliştirilmesine imkan sağlanacak, özel sektörün Ar-Ge kapasitesi geliştirilecek ve ülkesel problemleri çözmeye yönelik multidisipliner projelerin yolu açılmış olacaktır. Bakanlığımıza bağlı 50 enstitünün altyapı ve insan kaynağının özel sektörce kullanılması amacıyla özel sektöre 630 Milyon TL kaynak sağlanacaktır. Ayrıca, Bakanlığımız Araştırma Enstitülerinde Özel Sektör Ar-Ge Ofisleri açılacaktır” dedi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

15 Temmuz soruşturmalarında 50 bin 510 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

ABD'nin Nevada eyaletinde esrar kıtlığına karşı 'Acil durum'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...