13 Temmuz 2017 08:15

Ketencoğlu ile Balkan yolcuğu

Muammer Ketencoğlu yarın akşam Küçükkuyu Anfitiyatro’da saat 21.00’de dinleyici ile buluşacak.

Paylaş

Müzisyen Muammer Ketencoğlu Çanakkale-Küçükkuyu Anfitiyatrosu’nda yarın akşam saat 21.00’de dinleyici ile buluşacak. Muammer Ketencoğlu’na konserde, 7 müzisyen eşlik edecek. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’nin davetlisi olarak gelen Ketencoğlu, Balkan ve Ege müziklerinden ezgiler sunacak.

Ketencoğlu, ilk albümünü 1993 yılında çıkardı. Eski ve yeni Yunanca şarkılardan oluşan ilk albümü; “Sevdalı Kıyılar/ Latremena Akrogalia” ile dinleyiciyle buluştu. 2001 Nisanı’nda sanatçının çocukluk düşü olan “Karanfilin Moruna/Anadolu Zeybekleri” yayınlandı. 

Balkanların her yanından halk şarkıları ve dans havaları seslendiren Bir Balkan Yolculuğu topluluğuyla 2001 Eylülü’nde “Ayde Mori” adlı albümü, 2007 Temmuzu’nda ise bir trafik kazasında hayatını kaybeden eden klarnetçisi Aytunç Nevzat Matracı anısına, konser kayıtlarından oluşan “Balkan Yolculuğu/ The Balkan Journey” adlı albümü yayınladı. 

Ketencoğlu, doğduğu topraklara bir vefa borcu olarak hazırladığı “İzmir Hatırası/ Smyrna Recollections” adlı albümünü Ocak 2008’de dinleyenlerin beğenisine sundu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yolcu otobüsünde yangın: Yaralılar var  

SONRAKİ HABER

HDP’den TRT’ye 1 liralık tazminat davası 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa