13 Temmuz 2017 07:36

Trump hakkındaki ilk görevden alma başvurusu Kongre’de

Trump'ın adaleti engellediği gerekçesi ile görevden alınmasına yönelik Kongre'ye başvuru yapıldı.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden alınması için Demokrat Partili Sherman, Kongre’ye başvurdu, Rusya’nın 2016 seçimlerine karışmasına yönelik soruşturma sırasında adaleti engellediği iddiasıyla Trump’ın görevden alınması talebini içeren bir tasarı sundu.

GEREKÇE ADALETİ ENGELLEMEK

Sputnik’te yer alan habere göre; ABD Kongresi’nin Demokrat Partili üyesi Brad Sherman, ‘Rusya’nın 2016 seçimlerine karışmasına yönelik soruşturma sırasında adaleti engellediği’ iddiasıyla ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden alınmasını talep eden bir tasarı sundu.

Trump’ın eski FBI Direktörü James Comey’i aniden görevden almasının adaleti engellemeye varan büyük bir suç olduğunu savunan Sherman, Temsilciler Meclisi’ne sunduğu tasarıda “…Bu nedenle, Donald Trump suçlu bulunmayı ve yargılanmayı ve görevden alınmayı hak etmiştir” ifadelerini kullandı.

Tasarının Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Kongre’den geçmesine ihtimal verilmese de Trump hakkında ilk görevden alma başvurusu olarak kayıtlara geçmesi bakımından önemli.

Şimdiye dek tasarıya desteğini açıklayan tek isim Demokrat Partili Kongre üyesi Al Green oldu. Green 17 Mayıs’ta Trump’ın görevden alınması için çağrıda bulunmuştu.

BEYAZ SARAY TEPKİ GÖSTERDİ

Bu arada Beyaz Saray tasarıya tepki gösterdi. Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, “Bunun kelimenin tam anlamıyla tamamen gülünç ve politik oyunun en kötü hali olan bir adım olduğunu düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Açık Sırlar’ Can Yayınlarından çıktı

SONRAKİ HABER

İran'dan IŞİD'e karşı işbirliği çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...