13 Temmuz 2017 07:12

İşitme engelli futbolcular altını hedefliyor

Samsun'da düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek futbol milli takımı altın madalyayı amaçlıyor.

Paylaş

Samsun’da 18-30 Temmuz’da düzenlenecek olan 23’üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda (Deaflympics 2017) altın madalya hedefleyen Futbol Milli Takımı, hazırlıklarını sürdürüyor.

Dünya şampiyonu unvanı ile olimpiyatlarda yer alacak olan milli takımın futbol direktörü Ali Metin, derece yapmak istediklerini söyledi. Ali Metin, Kızılcahamam ve Riva’da kamp yaptıklarını belirterek “Geçtiğimiz yaz İtalya’da dünya şampiyonluğu kazandık. O çıtada kalmak istiyoruz. Hedef ilk üçte yer alıp, derece yapmak” dedi.

DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONU KADRO

Ali Metin, olimpiyat kadrosunu oluştururken İşitme Engelliler Süper Ligi, birinci lig ve ikinci ligden izledikleri maçlardan futbolcuları seçtiklerini belirterek, “İlk kampımızda 32 kişilik aday kadromuz vardı. Her kampta eleyerek kadroyu 22 kişiye düşürdük. Genç sporcuları kadromuza dahil ettik. Şu anki yaş ortalamamız da 23.4” diye konuştu.

Grupta Suudi Arabistan, Mısır ve Venezuela ile karşılacaklarını ifade eden Ali Metin, “Mısır diğer iki rakibimizden daha iyi durumda. Açıkçası diğer gruplara bakarak iyi bir kura çektik. Gruplar sonrasındaki rakiplerimiz daha üst seviyede. Ama önce de mücadele ettiğimiz, şampiyonalarda karşılaştığımız takımlar” dedi.

Takım kaptanı Soner Balcı ise Avrupa ve iki dünya şampiyonluğu elde ettiklerini dile getirerek, “Rakiplerimiz hedefimizi ve gücümüzü biliyor. Şimdi hedefimiz olimpiyat şampiyonu olmak” ifadelerini kullandı.

İLK MAÇ SUUDİ ARABİSTAN’LA

Türkiye İşitme Engelliler Erkek Futbol Takımı, Deaflympics 2017’deki ilk maçına 19 Temmuz’da Suudi Arabistan karşısında çıkacak.

MİLLİ TAKIMIN KADROSU

Türkiye İşitme Engelliler Erkek Futbol Milli Takımı kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Mustafa Acar, Mahmut Aktaş, Tolga Alkan, Orhan Aydeniz, Soner Balcı, Serhat Başaran, Ali Dalkıran, Hüseyin Er, Hakan Erol, İbrahim Güzel, Seyit Karaca, Fırat Kaya, Melih Kirişçi, Hakan Kurt, Ersin Mert, Janbert Özeşer, Yunus Şahin, Mustafa Şaşmaz, Mehmet Sert, Murat Şimşek, Eşref Metin Su. (Samsun/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Başkale'de sel maddi hasara neden oldu 

SONRAKİ HABER

Gözaltındaki Af Örgütü Direktörü İdil Eser'den mektup var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa