Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 13 Temmuz 2017 Perşembe

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

13 Temmuz 2017 04:55
Paylaş

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

Gazeteleri didik didik ediyoruz; ‘Ne var ne yok’ bakarak sabahın fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz. Mithat Fabian Sözmen'le 'Ne Var Ne Yok?' hafta içi her sabah 09:30'da Evrensel WebTv'de...

13 Temmuz Perşembe günü, gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?'

ERDOĞAN'IN OHAL İTİRAFINI GÖRMEYENLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün yabancı ortaklı yatırımcılara "OHAL'i grevleri yasaklamak için kullandıkları" itirafında bulunurken patronlar tarafından ayakta alkışlanan bu sözler sermaye gazetelerinde kendisine yer bulamadı.

Evrensel, Erdoğan'ın açıklamalarını 'OHAL itirafı' ifadesiyle manşetten verirken, Erdoğan'ın sözlerini olduğu gibi aktardı: "Grev tehdidi olan yere OHAL'den istifadeyle anında müdahale ediyoruz."

BirGün, "Emekçiler, milletin mensubu değil mi" manşetini atarken "OHAL'e millet için diyenler ağzındaki baklayı çıkardı" üst başlığını kullandı.

Özgürlükçü Demokrasi de "Erdoğan, patronlara grev yasaklarının amacını tane tane anlattı" diyerek haberi sürmanşetine taşıdı.

Sermaye gazeteleri ise Erdoğan'ın bu sözlerini cımbızlamayı tercih etti. Yeni Şafak, Habertürk, Hürriyet, Star, Sabah gibi gazeteler konuya ilişkin haberinde Erdoğan'ın itiraf niteliğindeki sözlerine yer vermedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Yabancı sermayeli yatırımcılara 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı kapsamında konuşan Erdoğan'ın ifadeleri şöyleydi: "Olağanüstü hali biz iş dünyamız daha iyi çalışsın diye yapıyoruz.  Soruyorum, iş dünyanızda herhangi bir sıkıntınız, aksamanız var mı? Biz göreve geldiğimizde OHAL vardı. Ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Şimdi böyle bir şey var mı? Tam aksine. Şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL'den istifadeyle anında müdahale ediyoruz. Diyoruz ki hayır, burada greve müsaade etmiyoruz, çünkü iş dünyamızı sarsamazsınız."  (EVRENSEL WEB TV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Hak aramaya OHAL komisyonu barikatı

SONRAKİ HABER

İdlib'de el Kaide karargahına saldırı: Çok sayıda ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...