Kilis'te askerlerin kaldığı konteynerlerde yangın cıktı

Kilis'te, 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerlerin kaldığı konteynerlerde yangın çıktı, 10 asker hastaneye kaldırıldı.

13 Temmuz 2017 03:10
Paylaş

Kilis'te, Fırat Kalkanı Harekatı’nda görevli askerlerin kaldığı konteynerlerden oluşan geçici askeri birlikte sabaha karşı bilinmeyen nedenle çıkan yangın, karadan ve havadan müdahale ile 5 saatte güçlükle kontrol altına alındı. Çıkan yangında dumandan etkilenen 10 asker hastanede tedaviye alınırken, ısınan mühimmatın patlaması korkuya yol açtı. Çevredeki araziye dağılan mühimmatlar ise kontrollü olarak imha edildi.

Kilis- Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde, Fırat Kalkanı’nda görevli Özel Kuvvetler Komutanlığı ile başka birliklere bağlı askerlerin kaldığı geçici askeri birlikteki konteynerlerde saat 04.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle mühimmatın bulunduğu depoya sıçrayan yangın, patlamalarla birlikte genişledi. İhbarla birlikte bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve kurtarma ekibi ile güvenlik gücü sevk edildi.

Polis ve jandarmalar bölgede önlem alıp Kilis-Gaziantep karayolunu çift yönlü trafiğe kapattı. Kilis ve Gaziantep’ten belediyeler ile sanayi bölgelerinden sevk edilen itfaiye ekipleri ve Orman Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle yangına karadan ve havadan müdahale edildi. Karadan patlamalar nedeniyle ekiplerin güçlük çektiği yangına, Orman Genel Müdürlüğü'nün helikopteri, yakın mesafede bulunan Seve Barajı'ndan yangın bölgesine su taşıdı.

10 ASKER DUMANDAN ETKİLENDİ

Yangında birlikte bulunan askerler kısa sürede tahliye edilirken, dumandan etkilenen 10 asker sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı. Acil serviste oksijen tedavisi uygulanan askerler, taburcu edildi.

5 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ, MÜHİMMATLAR PATLATILDI

Takviye ekiplerin de müdahalesiyle yangın yaklaşık 5 saatte güçlükle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü bölgede patlamalarla birlikte çevredeki arazilere sıçrayan mühimmatlar, güvenlik güçleri tarafından kontrollü şekilde patlatılarak imha edildi. Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ve Belediye Başkanı Hasan Kara'nın da olay yerinde inceleme yaptığı bölgedeki yangının soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

BÜYÜK HASAR

Sabaha karşı çıkan ve karadan ile havadan yoğun müdahale sonucu 5 saatte kontrol altına alınan yangında askerlerin kaldığı çok sayıda konteyner, yanarak kullanılamaz hale geldi. Askerlere ait eşyalar ile araçların da kullanılamaz hale geldiği yangın yerinde ekipler malzemelerin tahliyesi için de çalışma yaptı.

KİLİS VALİLİĞİ: CAN KAYBI YOK, 10 ASKER HAFİF YARALI

Kilis Valiliği tarafından yangınla ilgili yapılan açıklamada can kaybının olmadığı, 10 askerin ise dumandan etkilendiği belirtilerek şöyle denildi:

"Kilis- Gaziantep karayolunun 15'nci kilometresinde askeri birliğin barınma merkezinde yangın çıkmış, yangın rüzgarın etkisi ile mühimmatın bulunduğu depoya sıçrayarak patlamaya ve yangının büyümesine yol açmıştır. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Dumandan hafif derecede etkilenen 10 askerimiz Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, Kilis ve Gaziantep İtfaiye ekiplerince söndürme ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır." (DHA)
 

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Ayşen Uysal: Önümüzdeki günler sokak için önemli

SONRAKİ HABER

Gülmen ve Özakça 'Yaşıyor mu?' diye kontrol ediliyormuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...